Main verkoopt meerderheidsbelang in RVC Medical IT aan Nexus AG
01-10-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Main verkoopt meerderheidsbelang in RVC Medical IT aan Nexus AG

Main Capital kondigt de verkoop aan van haar meerderheidsbelang in RVC Medical IT aan Nexus AG, een Europese softwarebedrijf voor de gezondheidszorg.

RVC Medical IT is ee onafhankelijke softwareleverancier die een uitgebreide softwaresuite voor Healthcare Enterprise Imaging aanbiedt. RVC's product suite bestaat uit gespecialiseerde front-end client software voor diagnostische werkstations bij radiologie en alle medische specialismen buiten de radiologie, aangevuld met een 'Vendor Neutral Archive', RVC Clinical Repository, die alle soorten beelden (DICOM en Non-DICOM), documenten, gegevens en signalen kan opslaan. Voorbeelden van klanten zijn Isala, UMC Utrecht, Tergooi, Kliniken des Landeskreises Lörrach en UZ Gent.

Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort en Freiburg (Duitsland) en heeft meer dan 70 medewerkers in dienst. Met een marktaandeel van ca. 53% en een klantenbestand van 41 ziekenhuizen is RVC duidelijk marktleider in Nederland. Als onderdeel van de internationaliseringsstrategie van de onderneming richt RVC zich op aangrenzende landen met zeer geavanceerde gezondheidszorg. Het bedrijf betrad de Belgische markt in 2016 autonoom en in 2018 ondersteunde Main RVC bij de overname van het in Duitsland gevestigde Allgeier Medical IT (AMIT), nu omgedoopt tot RVC Medical IT GmbH.

Joost van Geijn (CEO van RVC Medical IT): "Main Capital heeft ons ondersteund bij het versterken van onze positie als leider in de Healthcare Enterprise Imaging softwaremarkt en onze expansie naar de Benelux en DACH regio. Door deel uit te maken van Nexus AG zullen er veel mogelijkheden zijn om onze oplossingen verder te ontwikkelen en deze oplossingen naar zowel bestaande als nieuwe klanten te brengen".

Sven van Berge Henegouwen (Voorzitter Raad van Commissarissen en Partner bij Main Capital): "RVC heeft de afgelopen jaren een sterke positie verworven in de zorgmarkt. We zien een sterke strategische fit tussen beide bedrijven. Vooral voor de bestaande klanten van RVC zijn we van mening dat deze stap gunstig is omdat er meer middelen en schaalbaarheid kan worden geboden".

Ingo Behrendt (CEO van Nexus AG): "De combinatie van beide bedrijven zal ervoor zorgen dat andere Europese markten voor de producten van RVC, waar Nexus al sterk aanwezig is, worden opengesteld. Met meer dan 1.300 medewerkers, gespecialiseerd in IT voor de gezondheidszorg, zal Nexus ook technische en medische kennis leveren om het productaanbod en de diensten van RVC verder te verbeteren".

Main Capital investeerde in 2014 in RVC en richtte zich op autonome groei in Nederland, internationale expansie en het verbeteren van het recurring omzetprofiel. Daarnaast heeft Main RVC ondersteund met de add-on acquisitie van Allgeier Medical IT in 2018. De succesvolle strategische samenwerking met RVC heeft de ervaring van Main Capital in de markt voor zorgsoftware ook verder versterkt. Andere huidige bedrijven in de zorgportefeuille van Main Capital zijn Enovation, Alfa en SDB Group.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Zorg, Software