IDC: sterke vraag naar IT cloud infrastructuur toepassingen

01-10-2020 | door: Witold Kepinski

IDC: sterke vraag naar IT cloud infrastructuur toepassingen

Volgens de International Data Corporation ( IDC ) Worldwide Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker zijn de inkomsten van leveranciers rond de verkoop van IT-infrastructuurproducten (server, data storage en Ethernet switches) voor cloudomgevingen, inclusief public en private cloud, jaar op jaar met 34,4% gestegen in het tweede kwartaal van 2020 (2Q20). Investeringen in traditionele, niet-cloud-IT-infrastructuur daalden in 2Q20 jaar op jaar met 8,7%. Insur, Lenovo en ODM partijen wisten het meest te verkopen.

Deze groeipercentages tonen volgens IDC de reactie van de markt op grote aanpassingen in zakelijke, educatieve en maatschappelijke activiteiten als gevolg van de COVID-19-pandemie en de rol die de IT-infrastructuur bij deze aanpassingen speelt.
Over de hele wereld waren er enorme verschuivingen naar online tools in alle aspecten van het menselijk leven, inclusief samenwerking, virtuele zakelijke evenementen, entertainment, winkelen, telegeneeskunde en onderwijs. Cloudomgevingen, en met name de public cloud, waren een belangrijke motor voor deze verschuiving.

De uitgaven voor de public cloud-IT-infrastructuur stegen met 47,8% op jaarbasis in 2Q20, tot 14,1 miljard dollar en voor het eerst hoger dan het niveau van de niet-cloud IT-infrastructuur. De uitgaven aan private cloud-infrastructuur stegen jaar op jaar met 7% in 2Q20 tot 5 miljard dollar, waarbij on-premise private clouds 64,1% van dit bedrag voor hun rekening namen.

IDC gelooft dat de markt voor hardware-infrastructuur het omslagpunt heeft bereikt en dat cloudomgevingen een steeds groter aandeel van de totale uitgaven zullen blijven uitmaken. Terwijl IDC zijn prognoses voor zowel cloud- als niet-cloud-IT-uitgaven voor het volledige jaar 2020 verhoogde, wordt nog steeds verwacht dat de investeringen in cloud-IT-infrastructuur de uitgaven voor niet-cloud-infrastructuur zullen overtreffen, namelijk 54,8% tot 45,2%. Het grootste deel van de stijging van de uitgaven zal worden gedreven door de IT-infrastructuur van de openbare cloud, die naar verwachting in 2H20 zal vertragen, maar jaar op jaar met 16% zal toenemen tot 52,4 miljard dollar voor het volledige jaar. De uitgaven aan private cloud-infrastructuur zullen ook in de tweede helft van het jaar zwak worden en zullen voor het volledige jaar 21,5 miljard dollar bedragen, een stijging van slechts 0,3% op jaarbasis.

Vanaf 2019 bestond de dominantie van cloud-IT-omgevingen boven niet-cloud al voor computerplatforms en Ethernet-switches, terwijl de meeste nieuw verscheepte opslagplatforms zich nog steeds in niet-cloudomgevingen bevonden. Vanaf 2020, met verhoogde investeringen van openbare cloudproviders in opslagplatforms, zal deze verschuiving aanhoudend blijven in alle drie de technologiedomeinen. Binnen cloud-implementatieomgevingen zullen in 2020 computerplatforms het grootste segment (50,9%) van de uitgaven blijven met 37,7 miljard dollar, terwijl opslagplatforms het snelst groeiende segment zullen zijn met een stijging van 21,2% tot 27,8 miljard dollar, en het Ethernet-switch-segment met 3,9% zal groeien. jaar op jaar tot 8,5 miljard dollar.

De uitgaven voor cloud-IT-infrastructuur stegen in alle regio's in 2Q20 met de twee grootste regio's, China en de VS, en leverden de hoogste jaarlijkse groeicijfers op met respectievelijk 60,5% en 36,9%. In alle regio's behalve Centraal- en Oost-Europa en het Midden-Oosten en Afrika overtrof de groei van de publieke cloudinfrastructuur de groei van de private cloud-IT.

Op leveranciersniveau waren de resultaten gemengd. Inspur verdubbelde zijn omzet uit verkoop aan cloudomgevingen. De groep van originele ontwerpfabrikanten (ODM Direct) groeide jaar op jaar met 63,6%. De omzet van Lenovo bedroeg meer dan 1 miljard dollar en groeide jaar op jaar met 49,3%.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud