VMware en Nvidia integeren AI containers met vSphere

01-10-2020 | door: Witold Kepinski

VMware en Nvidia integeren AI containers met vSphere

VMware heeft tijdens VMworld 2020 Project Monterey aangekondigd. Deze technologie preview focust op de verder ontwikkeling van de architectuur voor het datacenter, de cloud en de edge om zo tegemoet te komen aan de veranderende eisen van de next-gen applicaties, waaronder AI, Machine Learning en 5G. VMware kondigt ook aan dat het samenwerkt met diverse partners uit zijn ecosysteem om oplossingen te leveren op basis van Project Monterey. Deze partners zijn onder meer Intel, NVIDIA, Pensando, Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Lenovo.

"Organisaties introduceren steeds meer geavanceerde toepassingen, van cloud-native tot machine learning en streaming apps die gedistribueerd en data-intensief zijn", zegt Rajiv Ramaswami, chief operating officer, Products and Cloud Services bij VMware. "We kondigen Project Monterey aan om klanten te helpen de veranderende eisen van de volgende generatie apps aan te pakken. Door de architectuur van het datacenter, de cloud en de edge opnieuw te bekijken, kunnen we klanten de vrijheid bieden om deze apps in de meest optimale omgeving te draaien."

Tijdens VMworld 2020 toont VMware een scala aan oplossingen en diensten om klanten te helpen overleven en te laten groeien in de meest turbulente markt sinds jaren. De platformen van VMware voor cloud, app modernization, netwerken, beveiliging en digital workspace vormen een flexibele en consistente digitale basis waarop applicaties op elke locatie kunnen worden gebouwd, gedraaid, beheerd, verbonden en beschermd.

Project Monterey pakt uitdagingen van de Next-Gen App aan
Terwijl organisaties bestaande apps moderniseren en nieuwe applicaties uitrollen, worden traditionele IT-architecturen tot het uiterste gedwongen om aan die eisen van die apps te voldoen. De volgende generatie apps (met onder meer 5G-transformatie, cloud native, datagerichte, machine learning, multi-cloud en hybride apps gedistribueerd over verschillende omgevingen) brengt nieuwe uitdagingen voor IT-organisaties mee, waaronder het verbruik van steeds meer cycli op de CPU van de server die de prestaties kunnen beïnvloeden.

Om deze problemen aan te pakken, hebben organisaties gespecialiseerde systemen met hardware accelerators zoals grafische processor units (GPU), field programmable gate arrays (FPGA) en netwerk interface cards (NIC) met offload-functies die de prestaties en security noden van nieuwe apps ondersteunen. Deze aanpak heeft geleid tot geïsoleerde teams – meer werkend in silo’s -, gespecialiseerde skills, een verhoogde total cost of ownership (TCO), een hogere complexiteit en strengere beveiligingseisen.

Om organisaties te helpen dit steeds complexere applicatielandschap aan te pakken, introduceert VMware vandaag Project Monterey. Het initiatief omvat:

Ondersteuning voor SmartNIC: VMware zal VMware Cloud Foundation (VMware vSphere, VMware vSAN en VMware NSX) verder ontwikkelen om de SmartNIC-technologie te ondersteunen. SmartNIC is een nieuwe architectonische component die de verwerkingstaken die de systeem-CPU normaal gesproken zou afhandelen, ontlast. Door de ondersteuning van SmartNICs zal VMware Cloud Foundation in staat zijn computervirtualisatie op de x86-processor te behouden terwijl de netwerk- en opslag-I/O-functies naar de SmartNIC CPU worden overgeheveld. Dit stelt applicaties in staat om het gebruik van de beschikbare netwerkbandbreedte te maximaliseren en tegelijkertijd x86-cycli te besparen voor topprestaties van de applicatie. VMware heeft de eerste stap van deze evolutie gezet door VMware ESXi op SmartNICs te laten draaien.

Nieuwe architectuur van platform: VMware zal VMware Cloud Foundation een nieuwe architectuur geven om een opsplitsing van de server mogelijk te maken, inclusief het uitbreiden van de ondersteuning voor de zogenaamde bare metal servers. Hierdoor kan een applicatie die op één fysieke server draait, hardware accelerators zoals grafische verwerkingseenheden (GPU's) van andere fysieke servers gebruiken. Dit maakt het eveneens mogelijk om fysieke resources dynamisch te benaderen op basis van een policy of via software API, aangepast aan de behoeften van de applicatie. Omdat ESXi op de SmartNIC draait, zullen organisaties bovendien gebruik kunnen maken van één enkel management framework om al hun computerinfrastructuur te beheren, of deze nu gevirtualiseerd is of bare metal (rechtstreeks op de hardware geïmplementeerd). De ontkoppeling van de netwerk-, opslag- en beveiligingsfuncties van de hoofdserver maakt het mogelijk om deze functies onafhankelijk van de server te patchen en te upgraden.

Beveiliging: Met Project Monterey is VMware verder in staat om zijn visie op intrinsieke beveiliging waar te maken. Elke SmartNIC is in staat om een volledig uitgeruste stateful firewall en geavanceerde beveiligingssuite uit te voeren. Aangezien dit in de NIC wordt uitgevoerd en niet op de host, kunnen tot duizenden kleine firewalls worden ingezet en automatisch worden gefinetuned om de specifieke services die deel uitmaken van de applicatie te beveiligen–elke service wordt omgeven door intelligente verdedigingsmiddelen die elke kwetsbaarheid van die specifieke service kunnen afschermen. Dit maakt een op maat gemaakte verdediging mogelijk die automatisch kan worden afgestemd en ingezet op tienduizenden applicatieservices.

Containers

Project Monterey biedt organisaties meer flexibiliteit om hun datacenter-, cloud- of edge-omgevingen aan te passen aan de behoeften van de applicaties op het gebied van prestaties, beschikbaarheid en beveiliging. Daarnaast zal Project Monterrey de VMware-infrastructuur en -operaties uitbreiden voor alle applicaties - waardoor de behoefte aan gespecialiseerde systemen, teams en beheertools afneemt - wat op zijn beurt de algehele complexiteit en TCO vermindert.

Wereldwijd maken telco's steeds meer gebruik van het VMware Telco Cloud-platform om hun 5G-netwerkimplementaties te virtualiseren en in containers te plaatsen. Project Monterey zal hen helpen om de opbouw van een zeer efficiënte, volledig gevirtualiseerde 5G-infrastructuur verder te versnellen. Deze is essentieel om geavanceerde, innovatieve diensten op 5G-netwerken te leveren.

Industriële leiders ondersteunen Project Monterey

Project Monterey krijgt ondersteuning van het brede ecosysteem om flexibele, geïntegreerde oplossingen te leveren. VMware werkt samen met Intel, NVIDIA en Pensando om hun respectievelijke SmartNIC-technologieën in te zetten als onderdeel van Project Monterey. Dell Technologies, HPE en Lenovo zullen geïntegreerde systemen leveren op basis van Project Monterey.

Beschikbaarheid

Project Monterey is een technologische preview. VMware kondigt op dit moment geen beschikbaarheid aan.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud