Winnaars Ministerie van Justitie en Veiligheid aanbesteding zijn bekend
28-09-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Winnaars Ministerie van Justitie en Veiligheid aanbesteding zijn bekend

De aanbesteding van het eerste perceel flexibele IT-inhuur door het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V) is gegund aan Caesar Accounts, Bergler Nederland, VX Company, LinkIT, SynProfs, Seven Stars, Headfirst en Sogeti. Voor het detavast-perceel koos het ministerie voor HeadFirst, Isense Consulting en Yacht.

Onder de raamovereenkomst vallen de Raad van de Kinderbescherming, het Nederlands Forensisch Instituut, het Openbaar Ministerie en de reclassering.

Ook de Hoge Raad der Nederlanden, het Bestuursdepartement J&V, het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) , Stichting Slachtofferhulp Nederland en de Kansspelautoriteit zullen voor hun IT-uitdagingen onder andere gebruik maken van de diensten van het consortium.

Bartosz, DiVetro en LINKIT breiden met dit contract hun positie binnen het veiligheidsdomein verder uit. Zo heeft het consortium al een overeenkomst met J&V voor resultaatopdrachten. Daarnaast zijn er inhuurovereenkomsten met het Ministerie van Defensie, COA, IND en DT&V en de Raad voor de Rechtspraak.

J&V verzorgde voorheen de flexibele inhuur van IT-specialisten via een DAS (Dynamisch Aankoop Systeem). De overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar met een totaal geraamde waarde van 105 miljoen euro.

Het consortium wordt per aanbesteding samengesteld uit specialistische bedrijven met specifieke competenties of technologieën. De kern bestaat uit DiVetro, Bartosz en LINKIT. DiVetro levert daarbij informatieanalisten, sourcing specialisten, regisseurs, agile consultants en projectmanagers. Bartosz levert agile testers. LINKIT verzorgt systeem- en applicatieontwikkelaars, data engineers en infrastructuurspecialisten. Specialisterren, een social company gericht op testdiensten, is ook al jaren van de partij. Specifiek voor deze inschrijving zijn ook GLO Integration (Expert in IT Integratie en Tibco en Mule API Management) en Profource (ERP en BPO specialist) aangehaakt.

Eric Holierhoek, CCO bij LINKIT: “het veiligheidsdomein is bij uitstek een omgeving waar wij met onze specialistische samenwerkingspartners goed tot ons recht komen. Grote verscheidenheid aan deelnemende diensten, specifieke dienstverlening en daaraan gekoppelde ICT-behoefte. Dit sluit naadloos aan op onze diversiteit aan specialistische kennis.”

Patrick Rikken, bestuurder van DiVetro, kenmerkt de kracht van het consortium. "Als consortium van specialistische bedrijven ontsluiten we de beste inhoudelijke expertise voor J&V. Daarbij werken we op een natuurlijke wijze samen alsof we één organisatie zijn. We zijn heel content dat deze mantel ons gegund is en we de waarde van onze propositie ook in de praktijk mogen waarmaken".

Raymond van der Staak van Bartosz sluit daarbij aan. “Met ons consortium van specialisten bieden we onze klanten niet alleen het individuele vakmanschap van onze eigen professionals, maar ook het kennisnetwerk van deze vakmensen. Bovendien bieden we vanuit de passie van onze professionals voor het vak en de drive om zich verder te ontwikkelen, ook mogelijkheden aan onze klanten om op het vakgebied inhoudelijk bij te tanken. Dit soort samenwerking zit in de genen van alle medewerkers van ons consortium.”

“We zijn uiteraard trots op deze mooie samenwerkingen. Eerder werkten we al samen met overheidsinstanties. Op basis van onze ervaring kunnen we ons netwerk goed inzetten en weten we wat IT-professionals nodig hebben om zich verder te ontwikkelen”, zegt Marco Berkhout, Managing Director van iSense ICT Professionals.

Headfirst

Headfirst is ook blij met de gunning. Geo van der Wilk geeft zijn reactie: “HeadFirst Group is specialist in organiseren van externe inhuur. Dat doen we al 25 jaar. Dat neemt niet weg dat wij constant zoeken naar nieuwe manieren om onze opdrachtgevers van dienst te zijn bij al hun arbeidsmarktvraagstukken. Het Rijk heeft een ambitieuze verambtelijkingsdoelstelling, oftewel het stimuleren van aannemen van vast personeel boven externen. Onze detavast-oplossing geeft invulling aan deze doelstelling van het ministerie van Justitie en Veiligheid; we selecteren met ons grote netwerk van leveranciers, waaronder onze partners voor deze aanbesteding Working Talent en Young Global People, professionals die eerst een periode werken op basis van detachering om daarna in dienst te treden bij de opdrachtgever.”

Terug naar nieuws overzicht