Ede zet Kofax RPA in rond aanvragen inkomenssteun vanwege corona pandemie

28-09-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Ede zet Kofax RPA in rond aanvragen inkomenssteun vanwege corona pandemie

Kofax, leverancier van intelligente automatiseringssoftware voor digitale workflow-transformatie, en de Nederlandse Platinum Partner Coforce, kondigen aan dat Kofax Robotic Process Automation (RPA) de Nederlandse gemeente Ede helpt om aanmeldingen voor inkomenssteun snel te verwerken voor degenen die in nood zijn vanwege COVID-19.

Het initiatief bespaart gemeenteambtenaren aanzienlijk uren handmatige gegevensinvoer, waardoor ze aanmeldingen snel kunnen goedkeuren en de toewijzing van fondsen aan hiervoor in aanmerking komende burgers kunnen versnellen.

Via de TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers) keert de Nederlandse overheid max. € 1500 uit aan burgers die te maken hebben met inkomensverlies vanwege COVID-19. Binnen het programma worden tevens leningen verstrekt van maximaal € 10.157 voor bedrijfskapitaal.

Handmatige gegevensinvoer en verwerking kunnen drie tot vijf minuten per aanmelding duren en zijn gevoelig voor menselijke fouten. De oplossing van Coforce is gebouwd met Kofax RPA en helpt het goedkeuringsproces te versnellen. Dit gebeurt door automatisch gegevens en documenten op te halen die burgers online hebben ingevoerd. Daardoor kan de gemeente Ede in luttele seconden meer dan 1500 aanmeldingen verwerken en worden menselijke fouten voorkomen.

Terug naar nieuws overzicht