Rakuten Communications Platform beschikbaar via Platform Equinix
25-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Rakuten Communications Platform beschikbaar via Platform Equinix

Equinix werkt samen met Rakuten Mobile Singapore, een dochteronderneming van Rakuten Mobile, om Rakuten Communications Platform (RCP) uit te rollen op Platform Equinix. Dit maak de services van Rakuten Mobile wereldwijd beschikbaar voor operators en zakelijke klanten. De implementatie start in Singapore en Los Angeles, maar toekomstige uitbreidingen in Europa, de Verenigde Staten en Azië-Pacific staan ook gepland.

Rakuten Mobile kan met de implementatie van Equinix hun platform sneller internationaal uitbreiden. Door gebruik te maken van de wereldwijd gedistribueerde netwerkinfrastructuur van Platform Equinix kan Rakuten Mobile netwerkdiensten leveren aan klanten buiten Japan. Hierbij maakt het bedrijf gebruik van het wereldwijde ecosysteem van netwerk- en cloudserviceproviders op Platform Equinix.

"We zijn verheugd om samen met ondersteuning van Equinix onze telecommunicatieactiviteiten van het Rakuten Communications Platform wereldwijd uit te breiden”, vertelt Tareq Amin, Chief Technology Officer bij Rakuten Mobile. “Equinix' wereldwijde aanwezigheid, hoogwaardige datacenters en sterke netwerkmogelijkheden maken hen de ideale partner voor de implementatie van cloud-native netwerken met telecom- en enterprise-bedrijven."

Essentiële services

Rakuten Mobile is van plan om RCP aan te bieden als een set van essentiële services. Met deze set hebben overheden, telecombedrijven en andere organisaties een manier om eenvoudig en tegen lage kosten volledig cloud-native netwerkservices te bouwen en te implementeren. Rakuten Mobile koos voor Platform Equinix vanwege de plannen om RCP wereldwijd uit te rollen. De verwachting is dat Equinix’ internationale aanwezigheid en betrouwbare infrastructuur een integraal onderdeel gaat zijn van de groei van RCP.

Justin Dustzadeh, Chief Technology Officer bij Equinix: "We hebben een intensieve samenwerking met Rakuten Mobile. De eerste fase van de implementatie in Singapore en Los Angeles legt de basis voor de toekomstige, internationale uitbreiding van hun mobiele activiteiten. Met Platform Equinix kan Rakuten Mobile profiteren van onze wereldwijde aanwezigheid en betrouwbare netwerkecosystemen om hoge snelheid, lage latency en veilige diensten te leveren aan klanten over de hele wereld. We kijken ernaar uit om deze samenwerking voort te zetten en zijn benieuwd wat de toekomst in petto heeft."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters