Redactie - 25 september 2020

Poly benoemt Dave Shull tot President en CEO

Poly benoemt Dave Shull tot President en CEO image

Plantronics heeft met ingang van 8 september 2020 Dave Shull benoemd tot President, Chief Executive Officer en lid van de raad van bestuur. Shull is de opvolger van Robert Hagerty, die sinds februari 2020 de functie van Chief Executive Officer ad-interim bekleedde.

Hagerty blijft voorzitter van de raad van bestuur en zal zijn rol binnen de benoemings-, bestuurs- en strategiecommissies weer oppakken. Hij blijft ook voorzitter van de commissie voor fusies en overnames. Marv Tseu blijft vicevoorzitter van de raad van bestuur.

Dave Shull was tot voor kort President en CEO bij TiVo Corporation, waar hij veel ervaring opdeed op het gebied van consumentenhardware en waar hij het imago van het merk TiVo nieuw leven heeft ingeblazen met een nieuw corporate verhaal en een baanbrekend streaming-product. Onder zijn leiding steeg de gecorrigeerde EBITDA van TiVo tussen het eerste kwartaal van 2019 en het tweede kwartaal van 2020 met 55 procent. Voordat Dave Shull TiVo leidde, was hij CEO van The Weather Channel. Hij beschikt over meer dan vijftien jaar leidinggevende ervaring in digitale media, commerciële marketing, bedrijfsvoering en telecommunicatie. Ook heeft hij wereldwijd veel ervaring opgedaan op het gebied van operationele transformatie, complexe businesspartnerships, bedrijfsontwikkeling en kapitaalmarkten.

Voorafgaand aan zijn functie van CEO bij The Weather Channel bekleedde hij gedurende tien jaar verschillende leidinggevende functies bij DISH Network/EchoStar, waaronder Executive Vice President en Chief Commercial Officer, Senior Vice President Programming, Senior Vice President en Managing Director voor Asia-Pacific, en Vice President Operations. Dave Shull heeft een bachelor of arts-diploma van Harvard University en een MBA van Oxford University.