ByteDance stapt naar federale rechter wegens Amerikaans TikTok-verbod

24-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

ByteDance stapt naar federale rechter wegens Amerikaans TikTok-verbod

ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok, vraagt een federale rechter in Washington het verbod op de social media-app van tafel te vegen. De app dreigt vanaf medio november verboden te worden de verkoop van de Amerikaanse activiteiten van het bedrijf volgende weekend niet zijn goedgekeurd.

Het Chinese bedrijf zegt 'buitengewone inspanningen' te leveren om aan de eisen van het Amerikaanse ministerie van Handel te voldoen. ByteDance verwacht dat een verbod op de app onherstelbare schade toebrengt aan het bedrijf.

Aanleiding voor het verbod zijn zorgen van de Amerikanen over de veiligheid van data van Amerikaanse gebruikers. De Verenigde Staten (VS) vrezen dat de Chinese overheid deze data via het Chinese moederbedrijf in handen kan krijgen. ByteDance ontkent dit. Onlangs kondigde ByteDance een deal aan met Oracle en Walmart. De Amerikaanse activiteiten van TikTok worden hierbij ondergebracht in het nieuwe TikTok Global. Oracle en Walmart krijgen 20% van de aandelen in handen. De Chinese overheid lijkt echter niet akkoord te gaan met deze deal.

Terug naar nieuws overzicht