Microsoft tweakt Azure voor elke infrastructuur

23-09-2020 | door: Redactie

Microsoft tweakt Azure voor elke infrastructuur

Microsoft heeft zijn Azure Arc getweakt. Azure Arc doet volgens Microsoft twee belangrijke dingen: ten eerste brengt het Azure beheermogelijkheden naar elke infrastructuur en ten tweede zorgt het ervoor dat Azure-services overal kunnen worden uitgevoerd.

Gegevensservices met Azure Arc zijn nu in preview. Nu kunnen Azure SQL Managed Instance en Azure PostgreSQL Hyperscale worden uitgevoerd in on-premises datacentra, multi-cloud en de edge. Klanten kunnen volgens Microsoft profiteren van de nieuwste Azure managed database-innovatie, zoals altijd up-to-date blijven met evergreen SQL, elastische schaal en een uniforme datamanagementervaring, ongeacht of het in Azure draait, in hun datacenter draait of in een ander openbare cloud. En deze dataservices werken in zowel verbonden als niet-verbonden modi. Klanten zien brede voordelen bij het verbeteren van hun IT-productiviteit en zakelijke flexibiliteit met Azure Arc-gegevensservices. Meld u aan voor de preview van gegevensservices met Azure Arc.

Azure Arc-servers zijn nu algemeen beschikbaar. Klanten kunnen Windows- en Linux-servers - zowel fysieke als virtuele machines (VM's) - naadloos organiseren en beheren in hun multi-cloud, multi-edge omgeving, allemaal vanuit de Azure Portal. Klanten kunnen nu Azure-beheerservices gebruiken om servers te bewaken, te beveiligen en bij te werken, en ze te controleren met hetzelfde Azure-beleid voor implementaties met meerdere cloud- en multi-edge-implementaties. Bovendien kunnen klanten gestandaardiseerde, op rollen gebaseerde toegangscontrole implementeren op al hun servers om te voldoen aan belangrijke nalevingsvereisten.

Azure Stack HCI en Azure Stack Hub

Verder lanceert Micosoft nieuwe Azure Stack-mogelijkheden om klanten te helpen hun datacenters te moderniseren.

Er is een preview van Azure Kubernetes Services (AKS) op Azure Stack HCI beschikbaar. Met AKS op Azure Stack HCI kunnen klanten container-apps op schaal implementeren en beheren op Azure Stack HCI, net zoals ze AKS kunnen uitvoeren binnen Azure. Dit biedt nu een consistente, veilige en volledig beheerde Kubernetes-ervaring voor klanten die Azure Stack HCI in hun datacenters willen gebruiken. Meld u aan voor de preview van AKS op Azure Stack HCI .

Azure Stack Hub is nu beschikbaar met GPU' . Om visualisatie-intensieve apps mogelijk te maken, is Microsoft een samenwerking aangegaan met AMD om de AMD Mi25 GPU naar Azure Stack Hub te brengen, waardoor gebruikers de GPU op een efficiënte manier kunnen delen. De NVIDIA V100 Tensor Core GPU stelt klanten in staat om intensieve machine learning-workloads uit te voeren in niet-verbonden of gedeeltelijk verbonden scenario's. De NVIDIA T4 Tensor Core GPU biedt visualisatie, inferentie en machine learning voor minder rekenintensieve workloads.

Azure VMware-oplossing: VMware-workloads naadloos uitbreiden en migreren naar Azure

Veel klanten willen de mogelijkheid om hun bestaande VMware-omgevingen naadloos te integreren met Azure. Daarom meldt Microsoft dat de Azure VMware-oplossing nu algemeen beschikbaar is. Azure VMware Solution, ontworpen, gebouwd en ondersteund door Microsoft, is cloud-geverifieerd door VMware en stelt klanten in staat om VMware-workloads met minimale complexiteit naar de cloud te migreren. De Azure-service bevat de nieuwste VMware Cloud Foundation-componenten zoals vSphere, NSX-T, HCX en vSan, en kan worden geïntegreerd met een uitgebreide reeks partneroplossingen, zodat klanten bestaande tools en vaardigheden kunnen blijven gebruiken.

Nieuwe innovatie om computertechnologie en AI at the Edge uit te voeren

Verder is Azure SQL Edge nu algemeen beschikbaar en brengt een veilige Microsoft SQL-gegevensengine naar IoT-gateways en edge-apparaten. Deze compacte container is geoptimaliseerd voor edge-workloads en ondersteunt ingebouwde datastreaming, opslag en AI in verbonden of niet-verbonden omgevingen. Azure SQL Edge is gebouwd op dezelfde codebase als SQL Server en Azure SQL Database en biedt dezelfde beveiliging, dezelfde vertrouwde ontwikkelaarservaring en dezelfde tooling die veel teams al kennen en vertrouwen.

Er zijn twee nieuwe robuuste Azure Stack Edge-apparaten beschikbaar. Klanten kunnen machine learning uitvoeren en snel inzicht krijgen aan de rand door de Azure Stack Edge Pro R uit te voeren met de krachtige T4 GPU van NVIDIA en de lichtgewicht, draagbare Azure Stack Edge Mini R. Beide apparaten zijn ontworpen om te werken in de meest veeleisende omgevingen op afgelegen locaties. Download de Microsoft Hardware Experience op iOS of Android om deze nieuwe apparaten te bekijken via augmented reality in 3D.

Azure Stack Edge is nu beschikbaar met GPU's. Klanten kunnen visualisatie, inferentie en machine learning aan de rand uitvoeren met de Azure Stack Edge Pro-serie, mogelijk gemaakt door de NVIDIA T4 Tensor Core GPU. Dit ontgrendelt een breed scala aan nieuwe edge-scenario's, zoals het automatisch herkennen van kentekenplaten voor het efficiënt ophalen van winkelstraten en het in realtime detecteren van defecten in producten op een productielijn.

AT&T bouwt een mobiele Guardian-module met Azure Sphere: AT&T en Microsoft werken samen om zakelijke klanten in staat te stellen hun machines en apparatuur veilig via Azure Sphere Guardian-apparaten te verbinden met de cloud via AT & T's mobiele netwerk, zonder afhankelijk te zijn van wifi systemen. Hierdoor kunnen klanten hun apparaten verbinden waar wifi niet aan hun beveiligingsnormen voldoet. Klanten die franchises exploiteren op locaties van derden, kunnen bijvoorbeeld hun machines rechtstreeks verbinden met hun eigen clouds, waarbij ze geen Wi-Fi van derden gebruiken. Het door AT&T aangedreven Guardian-apparaat vergroot het bereik van Azure Sphere met de AT&T Global SIM die in meer dan 200 landen kan worden gebruikt en biedt meerlagige, uniforme beveiliging van edge tot cloud.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud