Mendix World on-demand beschikbaar

Johan den Haan op Mendix World 2020

22-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Mendix World on-demand beschikbaar

Alle content van de virtuele conferentie gewijd aan low-code Mendix World is tot het einde van het jaar gratis on-demand beschikbaar. Het vierdaagse evenement bracht duizenden potentiële gebruikers, ervaren low-code ontwikkelaars en business professionals uit 81 landen samen voor inspiratie, productaankondigingen en praktische demonstraties van het vernieuwde alles-in-één low-code platform van Mendix. In totaal waren er 78 sessies, waaronder 20 live presentaties.

Gebruikers kunnen kiezen uit 17 afspeellijsten met sessies die voor hen zijn samengesteld. Zo zijn onder meer de volgende afspeellijsten beschikbaar: ‘Customer Spotlights’, ‘Crafting an Enterprise Architecture’, ‘Better Remote Collaboration’, ‘Developers Guide to UI/UX’, ‘Scale your App portfolio’.

Gezamenlijke keynote

Vanuit het Europese hoofdkantoor van Mendix in Rotterdam startte de conferentie met een gezamenlijke keynote-sessie met CEO Derek Roos en CTO Johan den Haan. Na het benoemen van de hoogtepunten van dit jaar kondigden Roos en Den Haan enkele vernieuwingen aan voor het platform en kwamen klanten aan het woord die al gebruikmaken van de nieuwe functies van het Mendix-platform.

Roos introduceerde het nieuwe alles-in-één low-code platform, dat de kernprincipes van abstractie en automatisering brengt naar de aangrenzende domeinen van data, AI en multi experience applicaties. Ook introduceerde hij een initiatief voor de creatie van een platformeconomie om het Mendix ecosysteem te ondersteunen.

“Door de complexiteit uit het proces van applicatie-ontwikkeling te halen willen we mensen in staat stellen de beste producten te maken zodat iedereen zijn beste ideeën in de praktijk kan brengen”, vertelt Roos. “Wereldwijd werden organisaties geconfronteerd met uitdagingen die opeens dringend werden. Navigeren door een nieuwe situatie is een complexe uitdaging. We geloven dat low-code de barrières wegneemt voor het creëren van digitale producten en ervaringen van wereldklasse.”

Mendix 9

Den Haan gaf een hands-on demonstratie van de mogelijkheden van Mendix 9, waaronder:

  • Data Hub, een service voor data-integratie die informatiebronnen van de hele organisatie toegankelijk, beschikbaar en bruikbaar maakt via een drag-and-drop interface.
  • AI tools om de kwaliteit van applicaties te verbeteren inclusief een nieuwe AI performance bot geïntegreerd in Mendix Assist.
  • Verbeterde AI tools om intelligente automatiseringsoplossingen te ontwikkelen inclusief digital workflows.
  • Upgrades naar Atlas UI 3.0, mobiele app-ontwikkeling met Native Mobile 2.0 of progressive web applicaties.
  • Nieuwe ondersteuning voor GitHub.
  • Nieuwe ISO/IEC-certificeringen en HIPAA-validatie die zijn toegevoegd aan de uitgebreide serie van cloud security certificeringen van Mendix.

Develop once, run anywhere

Inhakend op het thema van de “develop once, run anywhere,” introduceerde Rainer Brehm, CEO, Siemens Factory Automation Mendix for Industrial Edge. “Deze software zorgt ervoor dat domeinexperts eigen oplossingen kunnen bouwen en aanpassen om snel krachtige zakelijke oplossingen te creëren”, aldus Brehm.

Den Haan: “De low-code benadering van radicale abstractie en automatisering is inmiddels breed geaccepteerd. Dit is logisch omdat een snelle ontwikkeling en samenwerking nodig zijn om het innovatietempo bij te houden. Als er zich problemen voordoen zoals issues met data-integratie of procesautomatisering, dan brengt low-code deze werelden samen in een geïntegreerde ervaring voor gebruikers en ontwikkelaars. Daarom noemen we Mendix 9 het
alles-in-één platform.

Leiders bouwen de toekomst

Tijdens Mendix World bespraken verder vertegenwoordigers van meer dan 20 wereldwijde organisaties als Continental, NS, PostNL, The City of Dubai, The Port of Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Zilveren Kruis Achmea, Secrid en Mercury Systems (leverancier van technologie voor de luchtvaart en defensie-industrie), hoe zij succesvol zijn met low-code.

Roos: “Mendix World is een van de hoekstenen van ons bedrijf, en een diepgaande manier om onze cultuur, visie en producten onder de aandacht te brengen. Dit jaar vormde de wereldwijde pandemie een universele uitdaging. Het alles-in-één low-code platform van Mendix voorziet nu meer dan ooit in de zakelijke behoeften van deze nieuwe omgeving. De toekomst is hier, nu. Door nieuwe, krachtige tools in handen te geven leverde Mendix World 2.0 een van de grootste en beste low-code evenementen ter wereld op."

De content van Mendix World is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht