Circle B installeert OCP-infrastructuur RTB House in maincubes AMS01 datacenter

CASESTUDY Maincubes

Circle B installeert OCP-infrastructuur RTB House in maincubes AMS01 datacenter

22-09-2020 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Circle B installeert OCP-infrastructuur RTB House in maincubes AMS01 datacenter

Global AdTech/MarTech bedrijf RTB House heeft vier data hubs ingericht voor werelddekking ten behoeve van zijn deep learning aangedreven ad-buying engine. Met twee datacenter locaties in de VS, één in Azië en één in Europa. Het AMS01 colocatie datacenter van RTB House in Amsterdam Schiphol-Rijk is geselecteerd voor de Europese data hub van RTB House en de retargeting technologie in de Europese markt. OCP Solution Provider Circle B, een dienstverlener gespecialiseerd in Open Compute Project (OCP) infrastructuren, onderdeel van de Taurus Group, beheert hier nu de OCP-infrastructuur voor RTB House.

Over RTB House en Circle B

RTB House is opgericht in 2012 en is een wereldwijd opererend AdTech/MarTech bedrijf met meer dan 500 specialisten in kantoren over de hele wereld - in New York, Londen, Warschau, Singapore, Tokio, Istanbul, Dubai en Moskou. De unieke, eigen ad-buying engine wordt volledig aangedreven door deep learning algoritmes. Dit stelt adverteerders in staat om aanzienlijk verbeterde online advertentieresultaten te behalen. RTB House is een zeer innovatief AdTech/MarTech-bedrijf met een eigen R&D-team.

Circle B is onderdeel van Taurus Group en een officiële OCP Solution Provider die zich richt op het leveren van geavanceerde OCP-oplossingen aan bedrijven in de Europese markt. De managed services activiteiten van Circle B bestaan uit de implementatie van IT-infrastructuur inclusief racks, voedingen, servers, opslag, switches en het implementeren en onderhouden van software-defined netwerkmogelijkheden. Taurus Group is een conglomeraat van bedrijven op het gebied van traditionele en value-add distributieservices alsmede systeemintegratie. Taurus heeft kantoren in Nederland, België en Duitsland en behaalt een totale jaarlijkse omzet van 170 miljoen euro.

Snelle wereldwijde groei

RTB House staat op respectievelijk de 37e en 23e plaats in Deloitte’s Technology Fast 50 en de Financial Times 1000 in 2019 en 2020. Als grote speler in AdTech/MarTech was het bedrijf op zoek naar een beter schaalbare infrastructuur om hun cloud en applicatie workloads te faciliteren. Zij vroegen om een offerte, waarna Circle B technische specificaties uitwisselde en de specifieke eisen besprak met dit innovatieve AdTech/MarTech bedrijf. RTB House koos ervoor om geleidelijk aan over te gaan op OCP-hardware, omdat dit veel efficiënter en goedkoper voor hen is.

RTB House maakte al gebruik van een Amsterdams datacenter voor zijn Europese data hub, maar dit datacenter was niet geschikt om de OCP-ready apparatuur van RTB House te huisvesten. Circle B adviseerde hen vervolgens om te kiezen voor het AMS01 datacenter in Amsterdam Schiphol-Rijk.

“Wij hebben hen vervolgens in contact gebracht met maincubes die hen hielp om connecties aan te brengen met meerdere Netwerk Partners die aanwezig zijn in het AMS01 datacenter,” zegt Menno Kortekaas, technisch directeur van Circle B. “Onze sterke relatie met maincubes en ons vermogen om een end-to-end OCP-oplossing te leveren, hebben RTB House doen besluiten om met ons samen te werken. Ook het snelle schakelen en onze mogelijkheid om snel in te spelen op hun innovatieve behoeften heeft daar waarschijnlijk aan bijgedragen.”

Colocatie ruimte, OCP Racks, testen

RTB House was op zoek naar een datacenter colocatie ruimte in Amsterdam die speciaal is ontworpen voor OCP-racks en OCP-hardware. maincubes hanteert in de Amsterdamse vestiging een flexibel beleid en faciliteert allerlei innovatieve technologieën, waaronder OCP en immersievloeistofkoeling. maincubes bood RTB House daarop de mogelijkheid om een op maat ontworpen datacenterzaal in gebruik te nemen, geschikt voor OCP. Het biedt hen tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van het Europese OCP Experience Center dat is gevestigd in maincubes AMS01. Dit experience center kan door de colocatie klanten van maincubes worden gebruikt om nieuwe ‘OCP Accepted’ en ‘OCP Inspired’ datacenters en telecommunicatie-oplossingen te testen.

“Open Compute Hardware biedt veel voordelen,” zegt Marek Grzybowski, Hoofd Infrastructuur bij RTB House. “Naast de modulariteit, flexibiliteit en hoge schaalbaarheid brengt het ons ook energiezuinigheid en eenvoudig onderhoud. Verder zorgen de open specificaties voor een beter begrip van de onderliggende componenten en benutting van het volledige potentieel van de hardware. maincubes heeft ons voorzien van OCP-compatibele colocatieruimte en een flexibele aanpak voor het installeren van onze racks, rack loads, rackhoogtes en de vermogensdichtheid in onze datacenterzaal. Dankzij onze aanwezigheid in maincubes AMS01 kunnen we onze OCP-gebaseerde IT-infrastructuur op Europees niveau verder opschalen.”

Via het European OCP Experience Center in maincubes AMS01 heeft RTB House vooraf vier OCP-servers remote kunnen gebruiken en implementatiescripts kunnen testen. Zij konden hun Linux installatie dus op afstand testen in het OCP Experience Center.

“We kunnen CPU’s testen en echte datacenter omgevingen in deze omgeving benchmarken,” zegt Kortekaas. “We hoeven ons geen zorgen te maken dat de ruimte te warm wordt. Ook andere beperkingen die je zou kunnen tegenkomen in een traditionele datacenter colocatie omgeving zijn hier niet van toepassing. Het is een regulier werkend datacenter-in-een-datacenter, volledig gericht op de OCP-ervaring. Het voorziet in de behoeften van bedrijven met een zware cloud-workload die een flexibelere, efficiëntere en meer schaalbare infrastructuur nodig hebben om hun operationele kosten te verlagen. Bedrijven binnen AdTech/MarTech en FinTech die er klaar voor zijn om de aan belang winnende OCP-technologie in te zetten voor hun bedrijf, kunnen altijd remote toegang van ons krijgen voor het testen van hun workloads, net als we voor RTB House hebben gedaan.”

De colocatie vraag van RTB House

• Carrier-neutraal datacenter in Amsterdam, met ruime netwerkkeuze
• Een Europese aanbieder van OCP-oplossingen die OCP-infrastructuur kan installeren en beheren
• Een datacenter dat geschikt is voor OCP (Open Compute Project) hardware
• Een flexibele benadering ten aanzien van OCP-implementatie behoeften
• Hoge schaalbaarheidsopties voor de colocatie omgeving
• De mogelijkheid om stroomdichtheid te variëren en maatwerk hierin te bieden

De oplossing geleverd door Circle B en maincubes

RTB House was op zoek naar een carrier-neutraal datacenter in de regio Amsterdam met een zeer flexibele benadering ten aanzien van de innovatieve en schaalbare behoeften voor hun wereldwijde AdTech-oplossing. Er was ook een Europese OCP Solution Provider nodig om de installatie en het beheer van de OCP-infrastructuur voor hen te doen. maincubes heeft RTB House een dedicated OCP-geschikte datacenterzaal aangeboden in zijn Amsterdamse AMS01 faciliteit in Amsterdam Schiphol-Rijk. De colocatie ruimte is volledig aangepast aan de maatwerkeisen vanuit RTB-House op het gebied van OCP-technologie.

Circle B bood RTB House in eerste instantie remote toegang tot het Europese OCP Experience Center in het maincubes AMS01 datacenter. Circle B stelde het AdTech/MarTech bedrijf daarmee in staat om testen uit te voeren met hun workloads. RTB House heeft er uiteindelijk voor gekozen om geleidelijk aan over te gaan op OCP-hardware, omdat het hen een veel hogere efficiëntie en lagere operationele kosten biedt. Circle B heeft met succes de installatie van de apparatuur uitgevoerd, terwijl het ook verantwoordelijk is voor het beheer ervan voor RTB House.

Auteur: Marco vn der Hoeven

 

 

Terug naar nieuws overzicht