Iets minder vraag naar converged systems

Iets minder vraag naar converged systems

Iets minder vraag naar converged systems

Iets minder vraag naar converged systems

23-09-2020 | door: Witold Kepinski

Iets minder vraag naar converged systems

Volgens de International Data Corporation ( IDC ) Worldwide Quarterly Converged Systems Tracker daalde de wereldwijde omzet van geconvergeerde systemen op jaarbasis met 4,5% tot 3,9 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2020 (2Q20). Alleen HPE wist sterk te groeien.

"De algehele markt voor geconvergeerde systemen vertoonde een daling tijdens een moeilijk tweede kwartaal, aangezien een grotere zwakte in het kopen van ondernemingen via server en opslag ook HCI beïnvloedde", aldus Paul Maguranis, senior onderzoeksanalist, Infrastructure Platforms and Technologies bij IDC. "De segmenten gecertificeerde referentiesystemen en geïntegreerde infrastructuur en geïntegreerde platforms zijn beide dit kwartaal gedaald, terwijl het segment hypergeconvergeerde systemen ondanks tegenwind op de markt een bescheiden groei liet zien. Deze groei was voornamelijk te danken aan sterke HCI-prestaties in Azië / Pacific, vooral in China en Japan."

Geconvergeerde systeemsegmenten

IDC's marktbeeld van geconvergeerde systemen biedt drie segmenten: gecertificeerde referentiesystemen en geïntegreerde infrastructuur, geïntegreerde platforms en hypergeconvergeerde systemen. De markt voor gecertificeerde referentiesystemen en geïntegreerde infrastructuur genereerde iets meer dan 1,5 miljard dollar aan inkomsten in het tweede kwartaal, wat neerkomt op een daling van 7,6% op jaarbasis en goed voor 39,1% van alle inkomsten uit geconvergeerde systemen. De inkomsten van geïntegreerde platforms daalden jaar op jaar met 13,1% tot 544 miljoen dollar in 2Q20. Dit bedroeg 13,8% van de totale omzet van de geconvergeerde systemenmarkt. De omzet uit de verkoop van hypergeconvergeerde systemen groeide in het tweede kwartaal met 1,1% op jaarbasis tot bijna 1,9 miljard dollar. Dit bedroeg 47,1% van de totale markt voor geconvergeerde systemen.

DC biedt twee manieren om technologieleveranciers binnen de hypergeconvergeerde systemenmarkt te rangschikken: door het merk van de hypergeconvergeerde oplossing of door de eigenaar van de software die de hypergeconvergeerde kernfuncties biedt. Ranglijsten op basis van een merkbeeld van de markt zijn te vinden in de eerste tabel van dit persbericht en ranglijsten op basis van de eigenaar van de hypergeconvergeerde software zijn te vinden in de tweede tabel van dit persbericht. Beide tabellen bevatten allemaal dezelfde software en hardware, opgeteld tot dezelfde marktomvang.

Met betrekking tot de merkvisie op de markt voor hypergeconvergeerde systemen, was Dell Technologies de grootste leverancier met 519,6 miljoen dollar aan inkomsten en een aandeel van 27,9%. Nutanix genereerde 253,5 miljoen dollar aan merkhardware-inkomsten, wat neerkomt op 13,6% van de totale HCI-markt gedurende het kwartaal. Op de derde plaats stond Hewlett Packard Enterprise met 130 miljoen dollar aan inkomsten, wat een marktaandeel van 7,0% vertegenwoordigt.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud