Nederlandse ambassade in VS reikt Holland on the Hill Heineken Award uit aan IBM

18-09-2020 | door: Witold Kepinski

Nederlandse ambassade in VS reikt Holland on the Hill Heineken Award uit aan IBM

De Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden reikte de Holland on the Hill Heineken Award 2020 uit aan IBM tijdens een sociaal afstandelijke ceremonie in de residentie van ambassadeur André Haspels. Michelle Browdy, Senior Vice President, Juridische en Regulatory Affairs, en General Counsel, nam de onderscheiding namens IBM in ontvangst.

De Holland on the Hill Heineken Award erkent leiders uit de industrie en het bedrijfsleven die de economische relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten versterken door middel van ondernemerschap. In tijden waarin we door de pandemie economisch herstel moeten stimuleren, blijft transatlantische samenwerking cruciaal.

IBM is een innovatief bedrijf dat uitblinkt op het gebied van cloud computing, kunstmatige intelligentie en blockchain. IBM is een bekende leider in technologie en heeft stevige banden in de Verenigde Staten en Nederland.

“Als het gaat om innovatie en duurzaamheid, is IBM een bedrijf dat een pad uitstippelt dat anderen kunnen volgen. In Nederland is die innovatie terug te zien in IBM's partnerschappen met Nederlandse universiteiten en haar rol bij de oprichting van de Dutch National AI Coalition, ”zei ambassadeur Haspels. “Het bedrijf denkt vooruit in duurzaamheid met zijn Smarter Planet-strategie, die een aanvulling vormt op de Nederlandse duurzaamheidsinspanningen. IBM en Nederland zijn een echt transatlantisch economisch succesverhaal, verankerd in gedeelde waarden. ”

IBM is sinds 1920 actief in Nederland en heeft inmiddels door het hele land enkele duizenden mensen in dienst.

“De verbindingen van IBM met Nederland zijn lang en diep. Nederland is een van de meest strategische en belangrijke locaties van IBM in Europa. Met politieke en economische stabiliteit en een open houding ten opzichte van internationale handel, investeringen, samenwerking en nieuwe ondernemingen, is Nederland een natuurlijke bondgenoot en past perfect bij ons ”, aldus Browdy. "Het is een eer om namens IBM de Holland on the Hill Heineken Award in ontvangst te nemen in een jaar dat het 100 jaar geleden is dat IBM zaken doet in Nederland."

De Holland on the Hill Heineken Award is vernoemd naar Freddy Heineken, die in de jaren veertig naar de Verenigde Staten werd gestuurd om het merk Heineken in het buitenland te vestigen. Toen hij terugkeerde naar Nederland, gebruikte Heineken de innovatieve marketingvaardigheden die hij in de VS had opgedaan om van Heineken een van 's werelds meest herkenbare merken te maken. Door Amerikaanse marketingtechnieken te combineren met zijn Nederlandse ondernemersgeest, verhoogde Heineken de omzet met 260 procent.

Het Holland on the Hill-programma is in 2014 ontwikkeld om de gedeelde waarden tussen Nederland en de VS te benadrukken. Gezamenlijk in het leven geroepen door de United States Congressional Caucus van het Koninkrijk der Nederlanden, de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden en de Netherland-American Foundation, is de Heineken Award uitgereikt aan Alexander R. Wynaendts van Aegon NV (2019), David Hyman van Netflix (2018), Dick Boer van Ahold Delhaize (2017), Victoria B. Mars van Mars Inc. (2016), Paul Polman van Unilever (2015) en Werner Vogels van Amazon.com (2014).

Foto: Ambassadeur André Haspels reikt Michelle Browdy van IBM de Holland on the Hill Heineken Award 2020 uit.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud