Spotify: Apple misbruikt dominante marktpositie met Apple One-abonnement

17-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Spotify: Apple misbruikt dominante marktpositie met Apple One-abonnement

Spotify uit felle kritiek op het gecombineerd abonnement van Apple. Met Apple One misbruikt het Amerikaanse techbedrijven volgens Spotify zijn dominante marktpositie om zijn eigen muziekdienst te stimuleren.

In een verklaring stelt Spotify dat Apple One zowel concurrenten als consumenten benadeeld. Apple One is een gecombineerd abonnemend waarin onder meer muziek, TV, gaming, cloud nieuws en fitnessdiensten zijn opgenomen voor een vast bedrag per maand. Wat betreft muziek omvat het abonnement Apple Music, een directe concurrent van Spotify. Het bedrijf roept toezichthouders op het 'Apple's anticompetitieve gedrag' te beperken. Indien dit niet gebeurt leidt Apple One volgens Spotify tot onherstelbare schade aan de ontwikkelaarscommunity leiden.

Apple zegt in een reactie dat het abonnement juist een goede waarde biedt aan consumenten en op een eenvoudige manier toegang biedt tot een breed aanbod. Ook benadrukt Apple dat consumenten de vrijheid hebben ook een abonnement te nemen bij een concurrent van één of meerdere van zijn diensten.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud