CM.com ontvangt flinke kapitaalinjectie

Jeroen van Glabbeek, medeoprichter en CEO van CM.com

17-09-2020 | door: Witold Kepinski

CM.com ontvangt flinke kapitaalinjectie

CM.com, aanbieder van een Conversational Commerce-platform heeft met succes 31,8 miljoen euro opgehaald via een versnelde bookbuild-aanbieding van 2.120.000 nieuwe gewone aandelen in de Vennootschap.

Voorafgaand aan het aanbod had CM.com een kaspositie van meer dan 20 miljoen euro en geen externe schuld, waardoor er voldoende middelen beschikbaar waren voor de voortdurende uitrol van zijn wereldwijde groeistrategie. Gevoed door de veranderende omgeving, heeft CM.com gezien dat bedrijven hun investeringen in virtuele klantcommunicatie verhogen en hun klanttrajecten hervormen met zijn technologie, aangezien klantbetrokkenheid van cruciaal belang is geworden in de huidige omgeving.

"We zien momenteel ook aantrekkelijke overnamemogelijkheden in de markten waarin we actief zijn, die de versnelling van de uitrol van onze wereldwijde groeistrategie zouden kunnen ondersteunen. Ons M & A-team heeft een pijplijn van potentiële acquisitiedoelstellingen geïdentificeerd die onze platformcapaciteiten kunnen aanvullen, extra cross-sell-mogelijkheden kunnen creëren en / of toegang kunnen bieden tot nieuwe (geografische) markten. Gezien onze uitgebreide Conversational Commerce-propositie zijn er verschillende trechters die we kunnen aanboren voor potentiële waardetoevoegende acquisities. De opbrengst van de Aanbieding van 31,8 miljoen geeft CM.com voldoende financiële flexibiliteit om, naast de plannen voor autonome groei, dergelijke potentiële overnamemogelijkheden te benutten", zo meldt Jeroen van Glabbeek (foto), medeoprichter en CEO van CM.com: “Ik ben blij om te zien dat beleggers zo veel belangstelling hebben voor het aanbod. Met de opbrengst kunnen we potentiële nieuwe acquisities financieren in een veranderde wereld die steeds meer vraagt om slimmere klantcommunicatie en klantbetrokkenheid. Ik wil alle investeerders bedanken voor hun vertrouwen in ons bedrijf en onze strategie. "

Terug naar nieuws overzicht