Witold Kepinski - 16 september 2020

Open source innovator Inuits breidt verder uit in Nederland

Open source innovator Inuits breidt verder uit in Nederland image

Inuits Nederland, gevestigd in de Maassilo in Rotterdam, heeft het team in Nederland versterkt met het aantrekken van Ruud de Rooij. De Rooij -in 1996 medeoprichter van Nederlands eerste opensourcedienstverlener Stone-IT- zal met zijn jarenlange ervaring met opensourcesoftware en -oplossingen verantwoordelijk zijn voor verdere groei van Inuits in Nederland.

Inuits, met hoofdkantoor in Brasschaat (België) en met kantoren in Polen, Ukraine en Tsjechië werkt in de DevOps-cultuur met meer dan 130 medewerkers aan innovatieve oplossingen waarbij opensource en open standaarden de basis vormen. Inuits is actief in verschillende sectoren en heeft drie belangrijke pijlers. Naast consultancy en R&D biedt Inuits hoogwaardige en innovatieve opensourceoplossingen. Met de Internet of Things-, Point of Sale- en Business Process Management platformen beschikt Inuits over krachtige oplossing voor middelgrote en grote bedrijven en instellingen.

DevOps

“DevOps is een term dat wordt gebruikt om een set moderne ICT-vaardigheden te beschrijven die erop gericht zijn softwareontwikkelaars en operationeel ICT-personeel nauwer bij elkaar te brengen om in een project écht samen te werken. De brug tussen Development en Operations. Het is daarmee nadrukkelijk geen vaardigheid of functie, wat vandaag de dag met grote regelmaat ten onrechte wordt gedacht. Inuits staat aan de wieg van die cultuur en daar zijn we best trots op” aldus Kris Kerremans, algemeen directeur Inuits.