Nederlandse MKB in Europese top met website

17-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Nederlandse MKB in Europese top met website

Nederland doet het goed qua digitalisering in vergelijking met Frankrijk, Duitsland, Spanje en België. Nederlandse MKB-bedrijven blijken bijna aan top te staan: 75% heeft een eigen website. 38% van alle MKB-bedrijven is van mening dat hun website mobielvriendelijk(er) moet zijn. 28% noemt het creëren van kwalitatieve content als topprioriteit.

Dit blijkt uit een onderzoek van Sortlist onder 500 MKB-bedrijven. 22% van de Nederlandse MKB bedrijven heeft nog geen website. Er is een verband tussen de grootte van de MKB en de kans dat het een website heeft. 38% van de MKB’ers met een website vindt dat deze meer mobiel(vriendelijker) moet zijn. Het creëren van kwalitatieve content is de topprioriteit voor MKB’ers in 2020.

Een kwart van de mkb'ers heeft geen website

Slechts 22% van de Nederlandse MKB-bedrijven heeft geen website. In een Europese vergelijking komt Nederland op de tweede plaats na koploper Duitsland, waarvan 22% van de MKB’ers geen website heeft. Andere landen, zoals België met 42% en Spanje met 33%, scoren significant slechter in de studie. Een ander positief feit is dat 51% van de Nederlandse MKB-bedrijven hun website nog meer wil aanpassen aan het mobiele formaat.

Toch blijkt dat meer dan een op de vier MKB-bedrijven in Nederland nog steeds geen website heeft. Reden hiervoor is dat noodzakelijke basisvereisten ontbreken: 55% van de MKB-bedrijven die al een website aan het plannen waren, heeft bezuinigd op online initiatieven.

Prioriteiten

In 2020 was creëren van kwalitatieve content de hoogste prioriteit voor 28% van de MKB-bedrijven. De reden hiervoor is dat MKB-bedrijven dankzij content het vertrouwen van hun klanten kunnen vergroten, de conversie van hun website kunnen verhogen en nieuwe bedrijfsmodellen kunnen ontdekken. Aan de andere kant overweegt slechts 17% van de bedrijven om hun website te verbeteren op het gebied van SEO.

Het volledige onderzoek over MKB-ers en hun website is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht