Wouter Hoeffnagel - 14 september 2020

Apple past beleid rondom in-appbetalingen App Store aan

Apple past beleid rondom in-appbetalingen App Store aan image

Apple past het beleid voor in-appbetalingen via zijn App Store aan. In sommige gevallen krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid buiten de App Store om betalingen te regelen.

Het Amerikaanse techbedrijf ligt de afgelopen tijd onder vuur vanwege het beleid rondom zijn App Store. Zo moeten ontwikkelaars 30% van de betalingen die via het in-app betaalsysteem van Apple lopen afstaan aan Apple. Het was daarnaast niet toegestaan betalingen buiten die platform om te laten lopen.

Streaming games

In sommige gevallen komt hier nu verandering in. Zo mogen bedrijven die streaming games aanbieden voortaan catalogus met apps creëren. Apps die in deze catalogus zijn opgenomen moeten echter ook als onafhankelijk app beschikbaar zijn en gebruik maken van het in-app betaalsysteem van Apple.

Daarnaast wordt het mogelijk virtuele één-op-één lessen buiten de App Store af te rekenen, waardoor geen 30% commissie hoeft te worden betaald. Apps die dergelijke lessen echter aan groepen aanbieden, moeten wel gebruik blijven maken van Apple's betaalsysteem.

Bedrijfsapplicaties

Tot slot mogen bedrijfsapplicaties voortaan buiten Apple's betaalsysteem om worden verkocht aan zakelijke gebruikers. Indien dezelfde apps echter aan particulieren worden verkocht, moet hierover wel commissie worden betaald.

Ook nieuw is dat gratis apps die verbonden zijn met een betaalservice buiten de app geen gebruik hoeven te maken van het betaalsysteem. Voorwaarden hiervoor zijn dat er geen betalingen worden verricht binnen de app en geen call to action aanwezig is om deze betalingen buiten de App Store af te ronden.

Het vernieuwde beleid voor de App Store is hier te vinden.