Wouter Hoeffnagel - 14 september 2020

ByteDance kiest Oracle als vertrouwde Amerikaanse techpartner voor TikTok

ByteDance kiest Oracle als vertrouwde Amerikaanse techpartner voor TikTok image

ByteDance kiest Oracle als partner voor de Amerikaanse activiteiten van TikTok. Oracle neemt TikTok niet over, maar wordt een 'trusted tech partner' van TikTok in de Verenigde Staten (VS).

Dit melden verschillende Amerikaanse media, waaronder Reuters, NBC News en de Wall Street Journal. Microsoft meldt in een verklaring op haar website dat TikTok het bod van Microsoft, dat werd gesteund door de supermarktketen Walmart, heeft afgewezen. "ByteDance heeft ons laten weten dat zij de Amerikaanse activiteiten van TikTok niet aan Microsoft verkopen", meldt het Amerikaanse bedrijf in een verklaring.

Partnership

De Wall Street Journal meldt op basis van bronnen dat het niet gaat om een overname, maar juist om een partnership. Oracle wordt hierbij neergezet als een vertrouwde techpartner van TikTok in de Verenigde Staten, een constructie waarover eerder is gespeculeerd. Een bron van Reuters wijst erop dat de deal nog moet worden goedgekeurd door de Amerikaanse en Chinese autoriteiten, wat problemen kan opleveren.

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt TikTok in de VS te verbieden indien het social media-platform door zijn Chinese eigenaar ByteDance op 15 september niet is verkocht aan een Amerikaanse partij. Reden hiervoor zijn zorgen over de veiligheid van data van Amerikaanse gebruikers. De VS vrezen dat deze data toegankelijk zijn voor de Chinese autoriteiten.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024