EU ondersteunt Open-Source Federated Cloud Platform

13-09-2020 | door: Witold Kepinski

EU ondersteunt Open-Source Federated Cloud Platform

Crust Technology, een open-source Low-Code Development-platform en Salesforce-alternatief, wordt gefinancierd door het Next Generation Internet-initiatief van de Europese Commissie om het Corteza-platform te leveren als een federatieve cloudoplossing voor het delen van bestanden.

Crust, de oprichter en fulltime onderhouder van het Corteza-project, zal het platform in staat stellen om geselecteerde componenten van de datalaag of volledige datamodellen te delen, op een één-op-veel of veel-op-veel-basis. Met de nieuwe functies kunnen bedrijfsgegevens, maar ook open datasets die zijn gemaakt door organisaties in de publieke sector en de academische wereld, gemakkelijker worden gedeeld.

Corteza biedt naast andere functies een gedecentraliseerd cloudalternatief voor bijvoorbeeld Salesforce of Microsoft Dynamics365. In tegenstelling tot deze concurrenten, beweert Corteza dat met zijn platform zaken zelf worden gehost, onderhouden en geheel kan worden aangepast door organisaties, waardoor zowel organisaties als eindgebruikers volledige soevereiniteit en controle krijgen. Het Corteza-platform wordt gebruikt door bekende bedrijven, Fortune 1000-bedrijven en grootschalige openbare instellingen.

"We zijn verheugd dat we deze kans hebben gekregen van het NGI Zero-programma van de Europese Unie", zegt Niall McCarthy, CEO van Crust Technology en voorzitter van het Corteza-project. "Ons doel is om gefedereerde clouds te leveren waarbij de gebruikers- en beheerderservaring eruitziet, voelt en werkt als gecentraliseerde clouds, maar die in de praktijk wordt ondersteund door een meer rechtvaardige, gedecentraliseerde architectuur van cloud-peers."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud