Zscaler Zero Trust Exchange-platform verbindt gebruikers, apparaten en applicaties

12-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Zscaler Zero Trust Exchange-platform verbindt gebruikers, apparaten en applicaties

Zscaler, leverancier van cloudbeveiliging, introduceert het Zscaler Zero Trust Exchange-platform. Het platform beschermt organisaties in het work-from-anywhere-tijdperk door gebruikers, apparaten en applicaties veilig te verbinden. Zscaler Zero Trust Exchange, gebouwd op het Secure Access Service Edge (SASE)-framework heeft zijn databeveiligingsmogelijkheden uitgebreid met een aantal diensten die nu breed beschikbaar zijn. Deze services zijn Cloud Access Security Broker (CASB), Cloud Security Posture Management (CSPM) voor SaaS-applicaties en Cloud Browser Isolation.

Legacy security-oplossingen zijn decennia geleden ontworpen om netwerkgebaseerde perimeters te creëren die mensen in een kantoor verbond met applicaties in een datacenter op een corporate netwerk. De wereld bewoog zich al langer naar een work-from-anywhere-omgeving met mobiele gebruikers en applicaties die geleverd werden via de cloud, maar de wereldwijde pandemie heeft deze transformatie versneld.

Zero trust-verbindingen

Zscaler Zero Trust Exchange is gebouwd met een nieuwe aanpak die direct zero trust-verbindingen creëert tussen gebruikers en applicaties. Het schaalbare en cloud-native platform maakt digitale transformatie mogelijk door gebruikers, apparaten en applicaties overal veilig met elkaar te verbinden, zonder te hoeven vertrouwen op netwerkbrede toegang. Dit platform is gebaseerd op vijf architectuurkenmerken:

  • Zero attack surface om infrastructuur en applicaties verborgen te houden voor ontdekking en aanvallen;
  • Gebruikers met een applicatie verbinden in plaats van het netwerk. Dit voorkomt onveilige verbindingen en aanvallen die zich door een organisatie verspreiden;
  • Een multi-tenant-architectuur om de schaalbaarheid, betrouwbaarheid en privacy te leveren die een cloud en mobiele wereld nu vereist;
  • Proxy-architectuur, geen pass-through om te checken op encrypted bedreigingen en data-exposure in real time met machine learning en het actief voorkomen van de impact hiervan.
  • Secure Access Service Edge (SASE)-architectuur om de gebruikerservaring te verbeteren met een eigen cloud op 150+ locaties wereldwijd, zodat verbindingen en security lokaal kunnen plaatsvinden, wat latency vermindert en security-reactietijden verbetert.

Een meer agile en veilige organisatie creëren

“Ciena was al onderweg naar digitale transformatie, maar toen onze gehele workforce van de ene op de andere dag op afstand moest gaan werken, zou dit een bijna onmogelijke netwerk- en security-uitdaging zijn geweest zonder Zscaler”, zegt Craig Williams, Chief Information Officer van Ciena. “Onze teams kunnen snel en veilig gebruik maken van het internet en elke zakelijke applicatie vanaf elke locatie, dankzij Zscaler Zero Trust Exchange. Het platform heeft ons geholpen een meer agile en veilige organisatie te creëren tijdens deze bijzondere tijd.”

Met breed gedistribueerde applicaties en data over meerdere cloudproviders en SaaS-vendoren, is het van groot belang dat het risico op data exposure meetbaar is en automatisch verholpen wordt. Zscaler Zero Trust Exchange biedt unified rapportages en automatische remediëring van overtredingen over locaties, applicaties en gebruikers. Naast de bestaande Cloud DLP-mogelijkheden, omvatten de nieuwe databeveiligingsmogelijkheden:

  • Cloud Access Security Broker (CASB): Zscaler CASB biedt zowel inline security en out-of-band-beveiliging voor SaaS-applicaties wat veilige toegangscontrole en rapportage voor SaaS-applicaties levert. Dit maakt het voor organisaties mogelijk schaduw-IT en cloudgebruik te beheren om data exposure te voorkomen en het volgen compliance-standaarden zoals HIPAA, PCI en GDPR te garanderen.
  • Cloud Security Posture Management for SaaS-applicaties (CSPM): Zscaler CSPM identificeert en verhelpt blijvend applicatie-misconfiguraties in SaaS-applicaties, zoals Microsoft Office 365, om beveiliging te bieden tegen datalekken en compliance-schendingen. Zscaler CSPM is onderdeel van de uitgebreide databeveiligingsmogelijkheiden in de Zscaler Zero Trust Exchange.
  • Cloud Browser Isolation: Zscaler Cloud Browser Isolation fungeert als broker tussen de gebruiker en de applicatie. Het onderschept de data en presenteert het als afbeeldingen in plaats van data. Dit laat de gebruiker zijn werk doen, onbewust van het feit dat de data de cloud nooit verlaten heeft terwijl het garandeert dat deze veilig blijft.

“De innovaties in onze databeveiliging-suite helpen onze klanten het risico van data exposure en compliance-schendingen te verkleinen. Dit alles op hetzelfde platform maakt het makkelijker dan ooit mensen veilig te verbinden met zakelijke applicaties”, zegt Amit Sinha, President en Chief Technology Officer bij Zscaler. “Er is een nieuwe set van zakelijke vereisten nu werknemers en applicaties meer gedistribueerd zijn dan ooit tevoren, en zij eisen een cloud-first-platform gebouwd op het SASE-framework. De architectuur van de Zscaler Zero Trust Exchange garandeert Zscalers vermogen om sterke security en een goede gebruikerservaring te leveren in deze nieuwe work-from-anywhere-wereld.”

Zscaler Zero Trust Exchange is het grootste cloud security-platform in de wereld, meldt Zscaler. Het verwerkt meer dan 120 miljard transacties en detecteert zo’n 100 miljoen bedreigingen per dag voor gebruikers in 185 landen. Zscaler bedient meer dan 4,500 klanten in alle grote industrieën, inclusief 450 van de Forbes Global 2000.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Cloud
Security