Oracle boekt meer omzet en winst met zijn cloud aanbod

Larry Ellison, voorzitter en CTO Oracle

11-09-2020 | door: Witold Kepinski

Oracle boekt meer omzet en winst met zijn cloud aanbod

Oracle heeft de resultaten van het eerste kwartaal van het boekjaar 2021 bekendgemaakt. De totale kwartaalinkomsten stegen jaar-op-jaar met 2% tot 9,4 miljard dollar in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar.

De inkomsten uit cloudservices en licentieondersteuning stegen met 2% tot 6,9 miljard dollar. De inkomsten uit cloudlicenties en on-premise licenties stegen met 9% en 8% in constante valuta tot 886 miljoen dollar.

Het GAAP-bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal steeg met 12% tot 3,2 miljard dollar en de GAAP-bedrijfsmarge was 34%. 

"Het eerste kwartaal was fantastisch met een totale omzetstijging van meer dan 150 miljoen dollar en een niet-GAAP-winst per aandeel die meer dan 0,07 dollarcent overtrof", aldus Oracle CEO, Safra Catz . "Onze cloudapplicatiebedrijven zetten hun snelle omzetgroei voort met Fusion ERP met 33% en NetSuite ERP met 23%. We hebben nu 7.300 Fusion ERP-klanten en 23.000 NetSuite ERP-klanten in de Oracle Cloud. Onze infrastructuurbedrijven groeien ook snel omdat de omzet uit Zoom is meer dan verdubbeld van Q4 vorig jaar naar Q1 in dit jaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze inkomsten zullen versnellen naarmate we verder gaan dan COVID-19. "

"Ik geloof dat de Oracle Cloud betere Infrastructure-as-a-Service (IaaS) -technologie biedt dan welke andere cloudleverancier dan ook", zo beweert Larry Ellison (foto) , voorzitter en CTO van Oracle.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud