Vrouwelijke IT onderneemster belicht in boek Ondernemers zijn net Mensen
10-09-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Vrouwelijke IT onderneemster belicht in boek Ondernemers zijn net Mensen

Judith Littel (foto), eigenaar & directeur van Promax is verkozen, naast 49 andere ondernemers, in het boek van Cor de Graag “Ondernemers zijn net mensen”. Het boek bevat levensverhalen van vijftig kleurrijke en inspirerende ondernemers en ondernemende mensen.

De inhoud van het boek heeft twee doelen. In de eerste plaats om bij te dragen aan de verbinding tussen ondernemers uit verschillende branches, van verschillende leeftijden en met verschillende culturele achtergronden. Iedere ondernemer kan leren van het persoonlijke verhaal van een collega-ondernemer. Het tweede doel is om mensen in loondienst die diep in hun hart voelen dat ze ondernemer zijn, prikkelen om de stap naar het ondernemerschap te zetten. Dit boek maakt duidelijk dat je geen universitaire studie of rijke familie nodig hebt om te starten. Ook hoef je niet uit een ondernemersfamilie te komen. Je persoonlijk referentiekader bepaalt door welk verhaal je het meest geraakt of geïnspireerd wordt.

Judith Littel: “Powervrouw”

Judith Littel vertelt in dit boek ook haar levensverhaal. Ze vertelt over hoe ze opgroeide in een streng gelovig gezin en op haar 17e zwanger werd toen ze net haar HAVO diploma gehaald had. Ze is toen gaan moederen en dacht eigenlijk nooit meer aan het werk te komen. Maar niks was minder waar! Nu is Judith eigenaar & directeur van Promax, een succesvol IT bedrijf.

Cor de Graag over Judith: “Er zijn heel veel vrouwen die de powervrouw in zich hebben, alleen laten niet alle vrouwen hun power zien vanuit hun vrouw-zijn. Judith Littel is echter een supervrouwelijke powervrouw met passie. Om directeur-eigenaar te zijn van een gerenommeerd IT-bedrijf moet je stevig in je schoenen staan. Of moet ik zeggen: stevig in je pumps? Het maakt Judith niet uit: platte schoenen of pumps. Op een open en vriendelijke wijze straalt ze een enorme power uit. Deze vrouw, voor wie stoppen geen optie is, heeft een indrukwekkend pad afgelegd om te komen waar ze nu staat. Het is in mijn optiek dan ook bijna onmogelijk om niet geïnspireerd te raken door deze prachtige vrouw met het hart op de juiste plaats.”

Doing business with friends bij Promax

De positieve invloed van Judith is binnen Promax goed terug te vinden in de manier waarop zij zaken doen. Hun credo is niet voor niets: “Doing business with friends”. Judith: “Vrienden vertrouwen elkaar. Zij gunnen elkaar succes. Zij zijn eerlijk naar elkaar, ook al is de boodschap soms niet wat je wilt horen. Het komt uit een goed hart en met oprechte, beste, bedoelingen. Vrienden tutoyeren elkaar, vandaar dat we onze klanten ook met ‘je‘ aanspreken en niet met ‘u’. Vrienden zetten samen de schouders onder een klus en maker er een succes van. Waarna ze er daarna, onder het genot van een drankje, van genieten. Want samen plezier hebben en je goed voelen bij elkaar; dat is waar vriendschap om draait!

Terug naar nieuws overzicht
Security