Attollo Software Consultancy betreedt Europese outsourcing markt

Claudius van der Meulen

10-09-2020 | door: Witold Kepinski

Attollo Software Consultancy betreedt Europese outsourcing markt

Europese bedrijven kunnen hun software productontwikkeling uitbesteden aan partners buiten de Europese grenzen via Attollo Software Consultancy. Het bedrijf biedt een link naar outsourcing partners buiten Europa. Het hoofdkantoor van Attollo bevindt zich in Nederland. Attollo is de exclusieve Europese samenwerkingspartner van Kanaka, een succesvol software ontwikkelingsbedrijf uit India.

Attollo betreedt de Europese markt met een andere kijk op de uitbesteding van softwareontwikkeling. Hoewel er in Europa al meerdere software outsourcing bedrijven zijn, wil Attollo het beste van onshore (binnen Europese grenzen) en offshore (buiten Europese grenzen) combineren.

Oprichter en Managing Director van Attollo, Claudius van der Meulen, stelt: "Tijdens mijn hele carrière in de financiële technologiesector heb ik gezien dat bedrijven het een uitdaging vinden om hun softwareontwikkeling uit te besteden aan een overzeese partner. De culturele en geografische barrières wegen vaak zwaarder dan de voordelen van offshore uitbesteding, zoals hoge efficiëntie, geavanceerde technologie en voordelige prijzen. Attollo doorbreekt de barrières en helpt Europese bedrijven om te profiteren van offshore outsourcing, met een razendsnel on-boarding proces en tegen een zeer concurrerende prijs".

Een van de redenen waarom bedrijven aarzelen om hun productontwikkeling uit te besteden aan een partner in een ander continent, is de perceptie dat het een duur, tijdrovend proces is dat hun flexibiliteit beperkt. Elk bedrijf wil zijn klanten de best mogelijke ervaring bieden en zich snel aan kunnen passen aan veranderingen in de markt.

Uitbesteding biedt volgens Van Der Meulen een enorme flexibiliteit, zowel in opschaling als marketingmogelijkheden: "Outsourcing betekent niet dat je een standaard oplossing voorgeschoteld krijgt. Integendeel: alle oplossingen van Attollo zijn afgestemd op de specifieke behoeften van onze klanten en zij houden de volledige controle over hun softwareontwikkeling, zónder dat ze het ontwikkelingsteam hoeven aan te sturen. De projectmanagers van Attollo adviseren precies wat ze kunnen uitbesteden en sturen het ontwikkelingsteam namens de bedrijven aan. Alleen de lusten, niet de lasten."

Terug naar nieuws overzicht