Wouter Hoeffnagel - 10 september 2020

Zyxel en ATEN vereenvoudigen installatie AV-over-IP met Networked AV-modus

Zyxel en ATEN vereenvoudigen installatie AV-over-IP met Networked AV-modus image

Zyxel Networks, leverancier van AI- en cloud-aangedreven bedrijfs- en thuisnetwerkoplossingen, gaat een samenwerking aan met de leverancier van audio- en video-oplossingen ATEN. Samen introduceren de partijen de nieuwe Networked AV-modus in switches, die de eenvoud en efficiëntie voor netwerkpartners verhoogt. Deze nieuwe mogelijkheid van Zyxel biedt VAR's, system-integrators en channelpartners in de professionele audio-video-industrie (AV) een grotere schaalbaarheid en efficiëntie.

Steeds meer AV-systemen transformeren van de traditionele matrix switch-infrastructuur naar IP-gebaseerde technologie die tegemoetkomt aan de steeds grotere diversiteit aan AV-over-IP-toepassingen. Deze overgang biedt dankzij de IP-gebaseerde technologie een potentieel grotere schaalbaarheid, langere afstanden, minder bekabeling en een eenvoudigere installatie. Veel bedrijven vinden deze weg echter uitdagend, doordat ze onvoldoende bekend zijn met de netwerkinstellingen van switches.

Pijnpunten van kanaalpartners oplossen

"Uitdagingen bij de overgang naar AV-over-IP die het gevolg zijn van een verkeerde netwerkconfiguratie kunnen vaak een grote impact hebben op de kijkervaring van een gebruiker en vereisen meestal aanzienlijke inspanningen om op te lossen. Zyxel's Networked AV-modus heeft als doel deze uitdagingen te overwinnen en een eenvoudige en stabiele netwerkoplossing te bieden, die geschikt is voor onder andere klaslokalen, sportbars en videowall-displays in een controlecentrum. Gesteund door onze sterke samenwerking met AV-specialist ATEN willen we een sterk nieuw aanbod op de markt brengen om de pijnpunten van onze kanaalpartners op te lossen bij het leveren van AV-over-IP-diensten," aldus Peter van der Putten (foto), Head of Channel van Zyxel Benelux.

De Networked AV-modus bevat een op maat gemaakte setup-wizard om de meest gebruikte functies voor een netwerk aan te pakken bij het gebruik van streaming-diensten. Hiervoor is een nieuw Networked AV-dashboard aanwezig, dat dat de meest nuttige informatie presenteert. Denk hierbij aan poort, systeem, bandbreedte en het stroomverbruik. Dit betekent dat gebruikers direct de huidige netwerkstatus kunnen bekijken om de switch gemakkelijk te kunnen onderhouden en configureren.

Beschikbaarheid

De Networked AV-modus is beschikbaar in de GbE Layer 2-switches uit de GS2220-serie vanaf firmware v4.70, die in september is uitgebracht. Later dit jaar wordt de functionaliteit beschikbaar in de XGS2210-serie en XS3800-28-switches.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024