Wouter Hoeffnagel - 09 september 2020

Apple organiseert event op 15 september

Apple organiseert event op 15 september image

Apple organiseert op dinsdag 15 september een evenement. Op deze events kondigt het Amerikaanse techbedrijf doorgaans nieuwe producten aan. Welke producten het dit jaar aankondigt laat Apple in het midden. Naar verwachting lanceert het bedrijf echter onder meer de iPhone 12.

Nieuwe modellen van de iPhone - net als nieuwe iPad's en Apple Watches - worden traditioneel door Apple begin september geïntroduceerd. Zo bracht het bedrijf in september 2019 drie nieuwe versies van de iPhone 11 uit.

Vertraging

Luca Maestri, Chief Financial Officer (CFO) van Apple, bevestigde in juli nog dat de beschikbaarheid van nieuwe iPhones met enkele weken is vertraagd door het coronavirus. Vorige week doken echter geruchten op dat Apple tenminste 75 miljoen iPhones met 5G-functionaliteit laat produceren. Het bedrijf verwacht naar verluid tot 80 miljoen iPhone 12's te verkopen in 2020.

Volgens geruchten brengt het bedrijf vier verschillende modellen van de iPhone op de markt. Naast 5G-connectiviteit bieden de nieuwe modellen naar verwachting onder meer een keuze in schermgrootte. Ook wijkt het ontwerp af van de voorgaande model.

Ook iPad Air krijgt update

Ook de iPad Air krijgt naar verwachting een update. Deze wordt volgens geruchten voorzien van een randloos scherm, net als de iPad Pro. Ook twee nieuwe versies van de Apple Watch staan op de planning, evenals de eerste over-ear koptelefoons buiten het Beats-merk. Tot slot introduceert het Amerikaanse techbedrijf naar verwachting een kleinere HomePod speaker.