Progress kondigt overname van Chef aan

Yogesh Gupta, CEO Progress

09-09-2020 | door: Witold Kepinski

Progress kondigt overname van Chef aan

Progress, leverancier van applicatie-ontwikkeling en digitale ervaringstechnologieën, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om Chef over te nemen, een speler in DevOps en DevSecOps, die volledige infrastructuurautomatisering biedt voor het bouwen, implementeren, beheren en beveiligen van applicaties in moderne multi-cloud- en hybride omgevingen, evenals on-premise.

"Chef is een marktleider met de beste producten in zijn klasse, een levendige ontwikkelaarsgemeenschap, een indrukwekkend blue chip-klantenbestand en zeer bekwame en betrokken medewerkers", aldus Yogesh Gupta (foto), CEO van Progress. "Chef heeft een succesvol bedrijf, productportfolio en go-to-market-strategie opgebouwd en we zullen dat uitbreiden en versnellen door onze middelen in te zetten, voortbouwend op het momentum dat Chef tot nu toe heeft opgebouwd."

Chef, opgericht in 2008 en met meer dan 70 miljoen dollar aan jaarlijkse terugkerende inkomsten, is een leider op het gebied van continue automatisering, een innovator op het gebied van applicatie-automatisering en een pionier in de DevSecOps-beweging. Haar missie is om de meest duurzame en transformatieve bedrijven te helpen technologie te gebruiken om snelle, efficiënte en innovatieve softwaregedreven organisaties te worden. Chef-producten zijn: Chef Enterprise Automation Stack, Chef Infra, Chef InSpec, Chef Habitat, Chef Compliance en Chef Desktop.

Progress is een leverancier van producten voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van zakelijke applicaties met een grote impact en Chef zal die positie versterken door compliance- en applicatieautomatiseringsproducten te leveren voor multi-cloud en on-prem infrastructuur. De overname zal het kernaanbod van Progress versterken, waardoor klanten sneller kunnen reageren op zakelijke eisen en de efficiëntie kunnen verbeteren. De overname past ook in de groeistrategie van Progress door middel van acquisities en zal zowel schaal als cashflow toevoegen aldus Gupta.

Progress neemt Chef over voor 220 miljoen dollar in contanten, onder voorbehoud van gebruikelijke aanpassingen. Progress zal de transactie financieren met bestaande contanten en fondsen die onder de bestaande kredietfaciliteit zijn gedekt. De transactie zal naar verwachting vanaf het eerste kwartaal van FY2021 bijdragen aan zowel de non-GAAP winst per aandeel als de cashflow.

"Chef en Progress delen een visie voor de toekomst van DevSecOps en Progress zal de schaal bieden om het platform van Chef verder te stimuleren en extra waarde te leveren aan onze klanten", aldus Barry Crist, CEO, Chef. “Tegelijkertijd vervult Chef een behoefte in het Progress-portfolio in DevSecOps, infrastructuur, applicatie- en compliance-automatisering die in hoge mate complementair is aan zijn bestaande producten. Voor Chef is deze overname ons volgende hoofdstuk, en Progress zal ons groeipotentieel helpen vergroten, onze Open Source-visie ondersteunen en bredere kansen bieden aan onze klanten, partners, medewerkers en de gemeenschap. "

De overname zal naar verwachting in oktober 2020 worden afgerond, onder voorbehoud van het verkrijgen van toestemming van de regelgevende instanties en het voldoen aan andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Terug naar nieuws overzicht