Witold Kepinski - 09 september 2020

Ohpen neemt Davinci over

Ohpen, een fintech-platform uit Nederland, kondigt de overname aan van Software as a Service (SaaS)-leverancier Davinci voor grensoverschrijdende leningen en hypotheken.

Ohpen is te integreren via een plug-and-play API en is een cloud-native core banking-engine die een reeks producten aanbiedt - voor sparen, beleggen, leningen, hypotheken en lopende rekeningen. Met meer dan 20  financiële instellingen als bestaande klanten, zoals retailbanken, vermogensbeheerders, verzekeraars, hypotheekverstrekkers, krediet- en hypotheekspecialisten, online makelaars en particuliere banken, worden ondersteund om nieuwe proposities te bouwen.

Olphen maakt gebruik van een serverloze microservices platform, dat gebruikmaakt van gedeelde Amazon Web Services (AWS) mogelijkheden, dat is ingesteld om meerdere landen naadloos te ondersteunen. Ohpen zal zich eerst richten op schaalvergroting in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en België met ontwikkelingscentra ook in Spanje en Slowakije, alvorens andere markten te betreden.

De nieuwe entiteit, gebouwd op een fundament van decennia aan expertise, zal een gecombineerd personeelsbestand hebben van 350 mensen en 35 miljoen dollar aan inkomsten.

Davinci staat bekend om zijn mogelijkheden voor machine learning en kunstmatige intelligentie, wat resulteert in een ongekend niveau van straight-through processing, samen met snelle onboarding en acceptatie tijdens de krediet- en hypotheekprocessen, wat resulteert in kostenbesparingen, aldus Ohpen.

Dit vormt een perfecte aanvulling op de robuuste bankengine van Ohpen. Ohpen is al een speler in Nederland, met onder meer Aegon en Volksbank. Met een verhoging van 25% van zijn R & D-budget na de overname, zullen de nieuwe Ohpen-propositie en zijn toekomstige innovaties transformatief zijn voor de bredere industrie zo beweert Ohpen.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024