Schlumberger, IBM en Red Hat bieden hybride cloud toepassing voor energiesector

09-09-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Schlumberger, IBM en Red Hat bieden hybride cloud toepassing voor energiesector

Schlumberger, IBM en Red Hat kondigden een grootschalige samenwerking aan om digitale innovatie in de olie- en gasindustrie te versnellen. Door dit gezamenlijke initiatief krijgen meer klanten toegang tot de toonaangevende cloud-gebaseerde omgeving van Schlumberger en de cognitieve toepassingen voor exploratie en productie. Dit is mogelijk door het gebruik van de hybride cloud-architectuur van IBM, gebouwd op het Red Hat OpenShift containerplatform.

De samenwerking zal aanvankelijk op de volgende twee gebieden gericht zijn:

Uitbreiden van toegang voor klanten tot de DELFI cognitieve E&P omgeving op elke geografische locatie ter wereld door Schlumberger's gebruik van het Red Hat OpenShift.

Het leveren van de eerste hybride cloud-implementatie van het OSDU™ data platform (het open data platform voor de energiemarkt).

Door de overeenkomst met IBM en Red Hat gaat Schlumberger exclusief Red Hat OpenShift gebruiken. Door dit containerplatform in te zetten, kunnen toepassingen in de DELFI-omgeving in elke infrastructuur ingezet worden, van traditionele datacenters tot meerdere clouds, inclusief private en public clouds. Deze nieuwe manier van hosting lost kritieke problemen voor klanten op en maakt landspecifieke implementaties mogelijk in overeenstemming met de lokale regelgeving en de eisen aan de fysieke opslaglocatie van gegevens.

De DELFI-omgeving bevat geavanceerde data-analyse en kunstmatige intelligentie, waarbij gebruik wordt gemaakt van meerdere databronnen, workflows worden geautomatiseerd en een naadloze samenwerking voor domeinteams mogelijk wordt gemaakt. Veel meer olie- en gasoperators, leveranciers en partners uit alle regio's van de wereld zijn hiermee in staat om vanuit deze toonaangevende digitale omgeving te werken - gebouwd op een standaard, open platform - waar ze nieuwe applicaties 'eenmalig kunnen schrijven en overal kunnen draaien.'

"Door de markttoegang tot de DELFI-omgeving uit te breiden, zetten we een grote stap voorwaarts op de weg naar de open en flexibele digitale omgeving die onze industrie nodig heeft," zegt Olivier Le Peuch, Chief Executive Officer bij Schlumberger. "Onze samenwerking met IBM en Red Hat is een aanvulling op onze bestaande digitale partnerships om een unieke markoplossing te realiseren die onze klanten helpt bij hun uitdagingen. Samen bieden we naadloze toegang tot een hybride cloudplatform in alle landen van de wereld ten behoeve van implementaties in elke regio en voor elke operator."

"De logica, het doel en de differentiatie van elke organisatie kan nu in code worden weergegeven. Digitale innovatie is daarom de krachtigste manier geworden om transformatie te stimuleren en hybride cloud is de hefboom die het mogelijk maakt," zegt Arvind Krishna, chief executive officer van, IBM. "Samen met Schlumberger stellen we een veel bredere groep deelnemers in staat om een rol te spelen in het aansturen van die transformatie en om de energie-industrie te helpen bij het oplossen van een aantal van de grootste uitdagingen ter wereld en er sterker uit te komen."

“De energie-industrie maakt een transformatie door terwijl organisaties op zoek zijn naar efficiënte nieuwe manieren om hun activiteiten aan te drijven, digitale technologieën toe te passen om een concurrentievoordeel te creëren, en om hun workflows te verbeteren en te integreren om snellere en betere beslissingen te nemen," zegt Paul Cormier, president en chief executive officer van Red Hat. "Een hybride cloud-fundament dat is gebaseerd op open source biedt de flexibiliteit, versnelling en innovatie die nodig is voor deze digitale transformatie. Schlumberger is al lang toonaangevend in de sector en heeft een gedurfde visie op digitale transformatie in de energiesector. We kijken uit naar een nauwe samenwerking met Schlumberger om de DELFI-omgeving overal beschikbaar te maken met Red Hat OpenShift.”

Schlumberger ondersteunt veel van de meest vitale olie- en gasactiviteiten wereldwijd en loopt voorop in digitaliseringsoplossingen voor de energiesector. Het heeft de DELFI-omgeving gevestigd als een toonaangevende cognitieve E&P-omgeving, die energieprofessionals toegang biedt tot open en toegankelijke API's om samen te werken, onafhankelijk van rol, workflow of fysieke locatie, en om oplossingen te creëren die de bedrijfsvoering aanzienlijk verbeteren.

De organisaties zijn van plan hun samenwerking verder uit te breiden door een gedifferentieerde oplossing te creëren voor gegevensbeheer en -operaties voor het OSDU™-dataplatform. Dit stelt olie- en gasoperators in staat digitale oplossingen met hybride cloud-datainfrastructuren te bouwen, implementeren en door te voeren. Dit zal een bredere samenwerking en een grotere efficiëntie bevorderen in de gehele E&P-waardeketen.

Voorafgaand aan deze aankondiging hebben Schlumberger, IBM en Red Hat een succesvolle pilot gedraaid met de nieuwe hybride cloud-implementatie van de DELFI-omgeving op Red Hat OpenShift. Dit is gedaan in samenwerking met Red Hat en IBM Services, het grootste team van Red Hat-gecertificeerde consultants ter wereld. De twee organisaties richtten zich hierbij op het demonstreren van de flexibiliteit en overdraagbaarheid voor reken-, opslag- en data-intensieve exploratie- en veldontwikkelingstoepassingen.

De samenwerking van IBM met Schlumberger maakt deel uit van de nieuwe toezegging van het bedrijf om te investeren in het versnellen van de adoptie van hybride cloud en open architecturen. IBM richt zich op essentiële industrieën, zoals energie, die de meest cruciale processen ter wereld uitvoeren. Deze inspanningen worden steeds belangrijker nu organisaties leren omgaan met de gevolgen van de pandemie en de economische neergang. Dit creëert een acute behoefte aan een snelle time-to-market, meer flexibiliteit en wendbaarheid om innovatie aan te moedigen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud