Witold Kepinski - 06 september 2020

Box boekt meer omzet en dringt verlies terug

Cloud document specialist Box kondigt financiële resultaten aan voor het tweede kwartaal van boekjaar 2021, dat eindigde op 31 juli 2020. De omzet steeg met 11 procent naar 192,3 miljoen dollar. Het verlies werd teruggedrongen naar 7,5 miljoen dollar.

Box ceo Aaron Levie (foto) zegt over de cijfers: " De wereld is vandaag fundamenteel anders dan een paar maanden geleden, aangezien organisaties het werken op afstand moeten ondersteunen en hun bedrijfsprocessen in de cloud moeten heroverwegen. Klanten benutten de volledige kracht van Box door producten zoals Shield en Relay en ons gebundelde suite-aanbod te gebruiken om veilig te beheren, samen te werken en workflows rond hun belangrijkste inhoud te sturen. Ons marktleiderschap stelt ons in staat om te voldoen aan de behoeften van onze klanten in de huidige omgeving en biedt ons een grote groeimogelijkheid in de toekomst."

"Onze sterke resultaten over het tweede kwartaal tonen de vooruitgang die we hebben geboekt bij het leveren van een uitstekende balans tussen groei en winstgevendheid, zelfs in deze onzekere tijden ", zegt Dylan Smith, medeoprichter en CFO. “Onze verhoogde focus op het stimuleren van uitbreiding en vernieuwingen in ons bestaande klantenbestand zorgden voor sterke opbrengstenresultaten, terwijl onze focus op algemene kostendiscipline ons in staat stelde de operationele marges en cashflow te verbeteren. Voor FY21 verwachten we nu dat onze niet-GAAP-bedrijfsmarge 12 tot 13% van de omzet zal bedragen, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van 1% een jaar geleden."