Ricoh Europe koopt DataVision en SimplicITy

04-09-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Ricoh Europe koopt DataVision en SimplicITy

Ricoh Europe koopt voor een onbekend bedrag het Duitse DataVision en het Poolse SimplicITy.

DataVision, opgericht in 1995 en met het hoofdkantoor in Düsseldorf, is een toonaangevende AV & Workplace-integrator met meer dan 100 werknemers verspreid over 10 verkoop- en servicekantoren in Duitsland. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn Modern Meeting & Workplace Solutions, waaronder Unified Communications and Collaboration (UCC), Audio Visual (AV) en Workplace Management Solutions. Het heeft meer dan 1.300 klanten, waaronder 15 van de DAX 30-bedrijven in Duitsland, evenals een aantal grote ministeries. DataVision heeft een aantal strategische partnerschappen met Collaboration-, AV- en Workplace Technology-bedrijven en werd onlangs door Microsoft geselecteerd als een van hun Global Partners of the Year in 2020 en hun voorkeurspartner voor Microsoft Teams Rooms Premium in Duitsland.

Door de overname krijgen Ricoh-klanten in heel Europa toegang tot de ervaring en expertise van DataVision op het gebied van UC-, AV- en Workplace Management Solutions. Ze hebben ook toegang tot een breed portfolio van producten, software en serviceaanbiedingen, en kunnen gebruikmaken van voortdurende innovatie via strategische partners zoals Microsoft.

Ricoh-klanten in Polen zullen profiteren van een nog groter scala aan IT-services en digitale transformatiemogelijkheden door de overname van SimplicITy door het bedrijf. SimplicITy, opgericht in 2013 en met het hoofdkantoor in Warschau, is een van de snelstgroeiende informatie- en communicatietechnologiebedrijven in Polen. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn onder meer datacenter-transformatieoplossingen, hybride cloud, netwerken en cyberbeveiliging. SimplicITy breidt zijn activiteiten in een stroomversnelling uit - een verdubbeling van de groei op jaarbasis.

Door de overname kunnen SimplicITy-klanten profiteren van Ricoh's wereldwijde aanwezigheid, continue ondersteuning en uitgebreide IT-infrastructuur. Ze hebben ook toegang tot een breed scala aan Ricoh-producten en -diensten, waaronder documentbeheersystemen , bedrijfsprocesdiensten , productiedrukoplossingen en werkplekbeheer.

Terug naar nieuws overzicht