Nederlands Instituut Beeld en Geluid gunt SLTN aanbesteding voor levering servers en storage

Eugène Tuijnman

03-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Nederlands Instituut Beeld en Geluid gunt SLTN aanbesteding voor levering servers en storage

SLTN krijgt de aanbesteding voor Server en Storage apparatuur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (Beeld en Geluid) gegund. De aanleiding voor de aanbesteding was dat Beeld en Geluid nieuwe hardware voor haar IT omgeving nodig heeft. De aanbesteding is verdeeld over twee percelen, waarvan SLTN het perceel Servers & Storage heeft gewonnen.

Op hoofdlijnen heeft het perceel Servers en Storage betrekking op rack mount servers in diverse configuraties, Scale Out NAS clusters (storage appliances) en storage voor virtualisatie omgevingen. SLTN kiest ervoor HPE servers en de Scale Out NAS oplossing Qumulo in combinatie met HPE Apollo servers aan te bieden. De Qumulo oplossing vervangt deels de bestaande oplossing. De totale looptijd van de overeenkomst is 6 jaar.

Proof of concept

De door SLTN aangeboden NAS storage oplossing van Qumulo is na de definitieve gunning getest door gebruik te maken van een proof of concept. Om zeker te stellen dat de oplossing daadwerkelijk volgens alle gestelde eisen functioneert, is deze test uitgevoerd op locatie van Beeld en Geluid. De proof of concept is succesvol gebleken en zodoende wordt er gestart met de daadwerkelijke implementatie.

Eugène Tuijnman (foto), CEO SLTN: “Ik ben verheugd dat Beeld en Geluid voor SLTN heeft gekozen en trots op het team dat dit heeft mogelijk gemaakt. Nu de Proof of Concept succesvol is gebleken staat niets een succesvolle en vruchtbare samenwerking in de weg.”

Terug naar nieuws overzicht