Redactie - 04 september 2020

Celonis stelt Malhar Kamdar aan als Chief Ecosystem Officer

Celonis stelt Malhar Kamdar aan als Chief Ecosystem Officer image

Celonis, speler in geavanceerde AI-process mining en process excellence software, kondigt vandaag de laatste versterking van het executive team aan. Malhar Kamdar, afkomstig van Oracle, sluit zich per 1 september aan bij Celonis in de rol van Chief Ecosystem Officer.

In de hedendaagse maatschappij en economie is een robuust en efficiënt partner- en klantenecosysteem van cruciaal belang voor het behoud en de verdere versnelling van bedrijfsgroei. In de nieuwe rol van Chief Ecosystem Officer zal Kamdar verantwoordelijk zijn voor alle aspecten van Celonis’ wereldwijde ecosysteemstrategie- en uitvoering, inclusief oplossingen, go-to-market en verkoop. Op deze manier wil Celonis het volledig potentieel van de hypergroeimotor van de organisatie benutten.

Kamdar gaat aan de slag met het stimuleren van de snelle uitbreiding van inkomsten, activa en communities uit een veelzijdig ecosysteem van bedrijven, technologie, academische partners en belanghebbenden. Dit houdt onder meer in dat zowel de wereldwijde als lokale klanten en partners in staat worden gesteld om hun waardepropositie te versnellen, waardoor leveranciers van business process outsourcing (BPO) hun activiteiten kunnen optimaliseren. Daarmee kunnen nieuwe inkomstenstromen gecreëerd worden, mede door samen te werken met grote leveranciers van bedrijfssoftware en private-equitygroepen. Daarnaast zal Kamdar zich richten op het ontwikkelen van diepere academische samenwerkingen om innovatie te stimuleren en de community van talent te laten groeien.

Alexander Rinke, co-CEO en mede-oprichter van Celonis, is blij met de komst van Malhar: “Malhar is een fantastische aanvulling op het executive team van Celonis. Hij heeft een uitstekende staat van dienst op het gebied van het leiden, transformeren en het laten groeien van internationale bedrijven en teams. Met zijn zeldzame ondernemende aanpak past hij technologie en bedrijfsinnovatie toe om waardecreatie voor klanten en ecosystemen te creëren. Malhar is de sleutel om onze groei naar het volgende niveau te brengen, als onderdeel van Celonis’ ambitie om een van ’s werelds toonaangevende softwarebedrijven te worden.”

Voorheen was Malhar Kamdar werkzaam bij Oracle, waar hij als Senior Vice President voor EMEA, APAC en Japan leiding gaf aan de International Consulting Business. Daar transformeerde hij de organisatie door in te zetten op wereldwijde en lokale klanten en hun ecosysteem in alle sectoren. Kamdar is een alumnus van London Business School en heeft een MSc in Computer Engineering. Voorafgaand aan zijn functie bij Oracle bekleedde hij senior leiderschapsfuncties bij BEA Systems en HP.

Kamdar: “Ik ben ervan overtuigd dat Celonis en haar ecosysteem de manier waarop organisaties werken fundamenteel zal veranderen. Naast de unieke technologie en het onbegrensde potentieel daarvan, is de meest overtuigende reden voor mij om me bij Celonis aan te sluiten de sterke focus op duurzaamheid en nadruk op bedrijfscultuur – de Celonis Way – om blijvend succes op lange termijn op te bouwen.”