Witold Kepinski - 03 september 2020

NETGEAR introduceert vier nieuwe gigabit unmanaged PoE+-switches

NETGEAR introduceert vier nieuwe gigabit unmanaged PoE+-switches image

NETGEAR, speler op het gebied van netwerkproducten voor grote en kleine bedrijven, introduceert vier nieuwe Gigabit Ethernet PoE+ unmanaged switches: de GS516PP, GS524PP, GS516UP en GS524UP. De nieuwe switches, waarvan twee 16-poorts en twee 24-poorts modellen, dragen bij aan een flexibele desktopinstallatie of rek montage, en de allereerste PoE-modusselector voor een aantal geselecteerde modellen.

Tegenwoordig zetten kleine en middelgrote bedrijven steeds vaker PoE-apparaten in die veel energie verbruiken aldus NETGEAR. Samen met het groeiende aantal hard-wired IoT-apparaten voor smart home producten en bedrijfsautomatiseringssystemen, wordt de vraag naar hogere stroombudgetten om al deze apparaten te ondersteunen steeds groter.

Om bedrijven te helpen en ondersteunen bij deze groeiende trend, breidt NETGEAR zijn PoE-portfolio uit met nieuwe unmanaged PoE+ switches die voorzien zijn van meer PoE-capaciteit, en krachtige PoE+-switches en PoE++-switches met Ultra60-poorten die maximaal 60W per poort leveren. De PoE++-poorten voorzien beter van stroom en bieden tevens een goede verbinding voor apparaten met een hoge dichtheid zoals draadloze WiFi 6 access points, 4K of 8K bewakingscamera’s, PoE-verlichting en -aangedreven audioluidsprekers. Door één van de nieuwe switches toe te voegen aan het netwerk, kunnen kleine en middelgrote bedrijven PoE-apparaten met een hogere dichtheid aansluiten op slechts één enkele switch met een totaal PoE-stroombudget in plaats van op de gebruikelijke meerdere switches.

"NETGEAR zag een duidelijke marktvraag naar meer PoE-ondersteuning vanwege groeiende smart home en slimme bedrijfsautomatiseringssystemen", legt Richard Jonker (foto), Vice President SMB product line management bij NETGEAR uit. "We spelen in op deze markttrend door ons assortiment PoE-switches uit te breiden met grotere stroombudgetten en unieke functies, om de belasting van IoT-apparaten te kunnen dragen die naar verwachting in de toekomst aan een netwerk worden toegevoegd."

Specificaties

Alle PoE-switches van NETGEAR ondersteunen IEEE-standaarden, maar de GS516UP- en GS524UP-switches hebben daarnaast ook een PoE-modusselector aan de voorkant, de allereerste op de markt. Hierdoor is het mogelijk om handmatig de niet-gestandaardiseerde “pre-802.3bt” of de IEEE 802.3bt PoE++-implementaties te selecteren. De PoE-modusselector ondersteunt daarmee UPoE-apparaten, ook wel “pre-802.3bt”, waardoor deze switch volledig compatibel is om bedrijven in verschillende gebruiksscenario’s te voorzien.

De vier nieuwe switches worden geleverd met een set krachtige features van de unmanaged switches van NETGEAR, zoals:

Plug-and-Play – eenvoudige installatie zonder software of configuratie
Duurzame metalen koffer – kleine metalen kist voor desktop- of rek montage
Stille werking – goed in te zetten in geluidsgevoelige omgevingen
Prestatiebewaking – LED’s per poort voor poortactiviteit en -snelheid
Gigabit ethernet - 16 of 24 auto-sensing 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet-poorten met 32 Gb en 48 Gb (respectievelijk) niet-blokkerende bandbreedte
PoE auto-balance - De unieke PoE-technologie van NETGEAR brengt automatisch het PoE-stroombudget in evenwicht op basis van de apparaat behoeften, onafhankelijk van de gedetecteerde PoE-klasse. De schakelaars leveren het vermogen dat het apparaat nodig heeft, op het meest granulaire niveau, voor energie-efficiëntie en maximale connectiviteit
Beperkte levenslange garantie – vervanging de volgende werkdag en 24/7 chat met een NETGEAR-expert

Beschikbaarheid
De NETGEAR GS516PP, GS524PP, GS516UP en GS524UP zijn vanaf vandaag beschikbaar in Europa.

GS516PP-100EUS – € 299.99
GS524PP-100EUS – € 329.99
GS516UP-100EUS – € 379.99
GS524UP-100EUS – € 459.99

Meer informatie over het complete assortiment switches van NETGEAR vind je hier.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024