Mendix overschrijdt honderd miljoen euro omzet
03-09-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Mendix overschrijdt honderd miljoen euro omzet

Mendix, onderdeel van Siemens en speler in enterprise low-code, kondigt aan dat het met een kantoor in Singapore de markt in Azië-Pacific gaat betreden. Daarnaast maakt het cijfers bekend over de groei. Tot nu toe heeft Mendix in 2020 al de omzetgroei overtroffen die het de laatste drie jaar realiseerde. De verwachting is dat de omzet binnen de komende 18 maanden wordt verdubbeld. 

Sterke omzetgroei

Mendix heeft een uitzonderlijke groei gerealiseerd in zowel de jaarlijkse terugkerende omzet als in het aantal gebruikers van zijn low-code platform.

Hoogtepunten: 

Na een omzet van meer dan 100 miljoen euro te hebben gerealiseerd, is Mendix nu op weg om de jaarlijkse terugkerende inkomsten in de komende 18 maanden te verdubbelen. 

Bijna 10 miljoen gebruikers raadplegen wekelijks de apps die zijn gecreëerd met het Mendix low-code platform.

In de eerste acht maanden van dit jaar werden er al meer dan 120.000 applicaties gebouwd met het Mendix-platform.  

De ‘Mendix Maker community’ — een groep trouwe ontwikkelaars die het platform actief gebruikt en elkaar ondersteunt - is dit jaar verdubbeld tot bijna 200.000 ‘Mendix Makers’.

Low-code

"Met Mendix is enterprise low-code volwassen geworden en neemt het een belangrijke plaats in op de digitale agenda van organisaties", zegt Mendix CEO Derek Roos (foto). "De combinatie van modelgedreven ontwikkeling en een uitgebreide pool van ontwikkelaars inclusief niet-technische 'citizen developers’, stelt bedrijven in staat de pijplijn van digitale projecten een grote impuls te geven. Ik ben enthousiast over het momentum dat we zien."

Trouwe klanten en nieuwe aanwas klanten zorgen voor aanhoudende groei 

De combinatie van trouwe klanten en een gestage stroom van nieuwe aanwas, is de belangrijkste reden waarom Mendix een sterke en aanhoudende groei laat zien. Dit wordt ook gestimuleerd door het wereldwijde bereik en de infrastructuur van Siemens en de investering die het deed in Mendix. Maar liefst 90 procent van de contracten met klanten werden verlengd. Het platform wordt nu gebruikt in 25 verschillende industrieën en dit aantal neemt nog steeds toe.

Klanten zoals kredietverzekeraar Euler Hermes gebruiken Mendix om snel bedrijfsbrede applicaties te creëren die eenvoudig kunnen worden aangepast aan hun lokale activiteiten. Het bedrijf plukt de vruchten van een efficiënte, gecentraliseerde app-ontwikkeling en speelt tegelijkertijd in op de specifieke, lokale behoeften van hun wereldwijde kantoornetwerk waardoor al hun bedrijfsonderdelen kunnen werken op de manier die het beste bij hen past.  

Frank Henze, regional head of digital transformation, APAC bij Euler Hermes: “Bij Euler Hermes gebruiken we Mendix om snel nieuwe applicaties te creëren en om onze architectuur in vele regio's te standaardiseren. Als wereldwijd bedrijf is het belangrijk voor onze organisatie om schaalbare oplossingen te bieden die zijn afgestemd op lokale vereisten. Het low-code platform van Mendix stelt ons in staat deze doelen te bereiken.”

Mendix betreedt de markt in Azië-Pacific met lokale teams in de hele regio. Door gebruik te maken van de kracht en ervaring van Siemens Digital Industries Software in de regio, evenals van bestaande partnerrelaties, heeft Mendix een sterke positie om in 2021 door te breken in China, India, Japan, Zuid-Oost Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Een platform voor de toekomst

De voordelen van het Mendix-platform werden overduidelijk toen dit jaar een wereldwijde pandemie ontstond. Organisaties die al gebruik maakten van Mendix, konden hun digitale initiatieven en activiteiten voortzetten met medewerkers die vanaf verschillende locaties werkten. Overheden hebben met Mendix apps gecreëerd om de hulp aan burgers te versnellen. Organisaties van vele soorten en maten reageerden snel op logistieke uitdagingen, boden nieuwe kanalen voor klantinteractie en pasten hun activiteiten aan om in te spelen op het nieuwe normaal. 

Het Mendix low-code platform abstraheert en automatiseert het proces van software-ontwikkeling, waarbij traditionele code wordt vervangen door een drag-and-drop-werkwijze die applicatie-ontwikkelaars van elk niveau - inclusief niet-technische domeinexperts - in staat stelt actief deel te nemen aan het ontwikkelproces of snel zelf apps maken. Deze aanpak versnelt de ontwikkelcyclus met een factor 10 of meer, en resulteert in oplossingen die effectief zakelijke uitdagingen oplossen zonder kostbare aanpassingen.

Ook introduceerde Mendix de nieuwste versie zijn platform, Mendix 9. Hiermee biedt Mendix  het eerste ‘alles-in-één’ low-code platform, dat zich uitstrekt over verschillende domeinen, waaronder data-integratie, intelligent automation, kant-en-klare oplossingen voor verschillende branches en geavanceerde multi experience development. Mendix Data Hub dat is geïntegreerd in Mendix 9 zorgt voor een revolutie in het gemak waarmee ontwikkelaars waarde kunnen halen uit data -  op dezelfde manier als low-code dit deed voor softwareontwikkeling - door alle databronnen van een organisatie vindbaar, toegankelijk en bruikbaar te maken met de eenvoud van drag-and-drop. Mendix 9 brengt met onder meer workflow automation de mogelijkheden voor slimme automatisering ver voorbij dan wat traditionele BPM-leveranciers aanbieden. De oplossingen die hiermee worden gecreëerd profiteren van de voordelen die het platform biedt zoals schaalbaarheid, een cloud-native architectuur, connectoren met een grote hoeveelheid cloud-diensten en de mogelijkheid om rijke ervaringen te bieden op verschillende devices. 

Mendix Platform breidt Xcelerator-portfolio van Siemens uit

Het Mendix-platform breidt het Xcelerator-portfolio uit met de mogelijkheid om multi experience-apps te bouwen en data te delen op elk apparaat, vanaf elke locatie, in elke cloud en op elk platform, en sneller de voordelen van digitale transformatie te realiseren.

"We werden geïnspireerd door het succes van Mendix en de enthousiaste reactie van onze klanten op het Mendix low-code platform in de twee jaar na de overname. Mendix vormt nu de kern van de Siemens Software cloud-strategie", aldus Tony Hemmelgarn, president & CEO van Siemens Digital Industries Software. “De kracht van ons Xcelerator-portfolio is dat het onze bewezen oplossingen samenbrengt op gebieden als Product Lifecycle Management, Manufacturing Operation Management, Internet of Things en simulatie met de cloud-native architectuur van Mendix, zodat iedereen kernsystemen als Teamcenter, Opscenter en MindSphere kan bouwen, integreren en uitbreiden met behulp van een gemeenschappelijke, moderne low-code cloud-architectuur. "

Klik hier om gratis toegang te krijgen tot content van Mendix World. Dit is 's werelds grootste virtuele low-code conferentie met meer dan 60 sessies, waaronder meer dan 20 door klanten, en die alle onderwerpen met betrekking tot low-code applicatie-ontwikkeling behandelen van strategie tot praktische, hands-on platformtraining.

Terug naar nieuws overzicht