Gartner: CyberArk is de leider in Privileged Access Management

02-09-2020 | door: Witold Kepinski

Gartner: CyberArk is de leider in Privileged Access Management

CyberArk is de leider in Privileged Access Management toepassingen. Dit meldt onderzoeksbureau Gartner in zijn nieuwe Magic Quadrant for Privileged Access Management. Andere 'Leaders' zijn Thycotic, BeyondTrust en Centrify.

One Identity is de enige speler in het 'Visionaries' kwadrant. 'Challengers' ofwel uitdagers zijn Hitachi ID Systems, ARCON en senhasegura.

Niche spelers zijn WALLIX, Krontech, Broadcom (Symantec) en ManageEngine.

Nu steeds meer workloads naar de cloud worden gebracht, samenwerkingstools worden ingezet om medewerkers op afstand te faciliteren, en automatisering een verdere vlucht neemt, is het aantal privileged accounts enorm gegroeid. Hierdoor is privileged access management (PAM) belangrijker dan ooit tevoren aldus Gartner.

“Het rapport onderschrijft de noodzaak van privileged access management; de markt raakt versneld in een volwassen stadium”, aldus Marianne Budnik, CMO van CyberArk. “De groeiende behoefte aan moderne PAM-strategieën en de tijdlijnen die Gartner geeft in het rapport bewijzen dat we in een belangrijke fase zitten. Bedrijven moeten hun definitie van ‘privileged user’ uitbreiden en de toegang zo goed mogelijk afschermen. Privileged access is een van de meest kritische beveiligingsaspecten; de incidenten van de afgelopen maanden en jaren hebben dat wel uitgewezen.”

Het rapport is te downloaden via https://www.cyberark.com/gartner-mq-pam/

Magic_Quadrant for Privileged Access Management.jpg

Terug naar nieuws overzicht
Security