Redactie - 02 september 2020

Wessanen versnelt rapportages met SAP HANA

Met het einde van de supporttermijn voor het bestaande SAP-landschap in zicht, wilde voedingsmiddelenconcern Wessanen op tijd aan de start verschijnen voor de migratie naar HANA. Een fikse uitdaging, die met hulp van BPSOLUTIONS is omgebogen in een kans. Met de nieuwe oplossing kan de business veel sneller van informatie worden voorzien, want rapportages maken kost nu veel minder tijd.

Wessanen kan zich geen uitval van systemen veroorloven. Volgens CIO Wouter Engbers zou dat miljoenen euro’s schade opleveren. Het is daarom essentieel dat systemen altijd up and running blijven. Dus toen SAP aankondigde dat in 2025 de support op de huidige versie van de Business Warehouse software zou stoppen, moest Wessanen wel nadenken over de migratie naar het nieuwe dataplatform HANA. Want dat is het nieuwe dataplatform van SAP, voor zowel Business warehouse als SAP applicaties.

Make it future proof

Om resources zo efficiënt mogelijk te benutten, wordt gebruikgemaakt van de VMware virtualisatie in combinatie met Suse Linux for SAP als besturingssysteem. Mark Jansen, Service Strategy Consultant van BPSOLUTIONS, legt uit dat deze oplossing Wessanen zowel flexibiliteit als hoge beschikbaarheid biedt, in combinatie met het SAP replicatiemechanisme.

Het belangrijkste voordeel is dat rapportages nu sneller worden ontwikkeld, waardoor informatie sneller beschikbaar is voor de business. "Daar komt bij dat het hele onderhoud van de systemen veel eenvoudiger is geworden. Daardoor hebben we er minder werk aan met support en als er een probleem is, zien we meteen waar dat in zit”, legt Engbers uit. “We hoeven niet meer zoals voorheen alle systemen na te kijken of data wel correct is.”

Ook draait het systeem volgens Engbers ‘heel erg stabiel’. “En dat is misschien nog wel de beste reclame, want beschikbaarheid is voor ons écht ontzettend belangrijk.” Die stabiliteit is volgens Jansen het gevolg van het gebruik van gecertificeerde appliances, die uitgebreid getest zijn in allerlei bedrijfsomgevingen.

Samenwerking

BPSOLUTIONS heeft ervaring met migratietrajecten naar HANA sinds de introductie van HANA in de markt, vertelt Jansen. "We hebben een bewezen track record. We hebben HANA bij tal van grote en kleine organisaties geïmplementeerd.” Volgens Engbers was dat goed te merken. “Onze IT-mensen weten ook veel van SAP, maar de kennis van BPSOLUTIONS reikte verder. Qua planning verliep het proces erg strak. We hebben weinig maatwerk waardoor de migratie misschien relatief eenvoudig was, maar het blijft toch altijd veel werk.”

De gekozen oplossing kwam al na twee workshops uit de koker rollen. In driekwart jaar was het in de lucht, wat volgens BPSOLUTIONS veel sneller is dan in vergelijkbare situaties. Die snelheid was vooral het resultaat van de hechte samenwerking tussen beide partijen. “Ik ben erg trots op wat we samen tot stand hebben gebracht”, zegt Engbers. “Het nieuwe landschap zoals dat er nu staat is een grote verbetering.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024