Xiaomi krijgt nieuwe CFO en draait goed kwartaal

31-08-2020 | door: Witold Kepinski

Xiaomi krijgt nieuwe CFO en draait goed kwartaal

Smartphonemaker Xiaomi heeft aangekondigd dat Alain Lam heeft geselecteerd als CFO en Vice President van de Group. Hij zal zijn nieuwe functie op 8 oktober 2020 intreden. Daarnaast is gisteren ook het rapport over de kwartaalcijfers van Q2 2020 verschenen. Xiaomi heeft een goed tweede kwartaal gedraaid.

Lam, 46 jaar oud, behaalde zijn masterdiploma in engineering aan de Universiteit van Oxford. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van investment banking en was voorheen werkzaam als managing director en hoofd technologie, media en telecom op de afdeling investment banking en kapitaalmarkten van Credit Suisse in Asia Pacific. Daarvoor was hij managing director bij Morgan Stanley, waar hij ook de technologie, media and telecom kapitaalmarkten in Asia Pacific beheerde.

Op 29 november 2019 kondigde Xiaomi aan dat zijn uitvoerend bestuurder, Senior Vice President en voormalig CFO, Chew Shou Zi, de rol van President of International van de Group op zich zal nemen door middel van functieroulering en als uitvoerend bestuurder en Senior Vice President zal blijven fungeren. Wang Xiang werd vervolgens benoemd tot waarnemend CFO sinds 10 april 2020, totdat het CFO Search Committee een geschikte kandidaat heeft gevonden om als CFO te dienen.

Naast het goede bericht over Xiaomi’s nieuwe aanwinst, kondigt het bedrijf ook aan dat het winst heeft gemaakt in Q2 2020. Xiaomi rapporteerde een stijging van 3,1 procent door de toegenomen vraag naar Xiaomi’s premie-smartphones in Europa. Deze stijging benadrukt dat Xiaomi ook dit jaar bijzonder goed presteert, ondanks de pandemie. De verkoop in het kwartaal, dat eindigt op 30 juni, nam toe tot 53,54 miljard yuan (7,77 miljard dollar) van 51,95 miljard yuan in dezelfde periode vorig jaar, waardoor de verwachtingen van analisten van 51,41 miljard yuan werden overtroffen.

Terug naar nieuws overzicht