Redactie - 31 augustus 2020

Nieuwe Kubernetes 1.19 release is beschikbaar

Nieuwe Kubernetes 1.19 release is beschikbaar image

Kubernetes 1.19 is beschikbaar. Het betreft de tweede release voor 2020, en verreweg de langste releasecyclus van in totaal 20 weken. Het bestaat uit 34 verbeteringen: 10 verbeteringen gaan naar stabiel, 15 verbeteringen in bèta en 9 verbeteringen in alfa.

De 1.19-release was heel anders dan een reguliere release vanwege COVID-19, de George Floyd-protesten en verschillende andere wereldwijde evenementen die het releaseteam hebben meegemaakt. Vanwege deze gebeurtenissen heeft het team besloten om de tijdlijn aan te passen en werkgroepen en medewerkers meer tijd te geven om dingen voor elkaar te krijgen. Door de extra tijd konden mensen ook de tijd nemen om zich te concentreren op hun leven buiten het Kubernetes-project om ervoor te zorgen dat hun mentale welzijn op een goede plek was.

Bijdragers vormen het hart van Kubernetes, niet andersom. De gedragscode van Kubernetes vraagt dat mensen uitstekend voor elkaar zijn en ondanks de onrust in onze wereld zagen we niets dan grootsheid en nederigheid van de gemeenschap.

Een onderzoek dat begin 2019 is uitgevoerd door de werkgroep Long Term Support (LTS) toonde aan dat een aanzienlijk deel van de Kubernetes-eindgebruikers niet kan upgraden binnen de huidige ondersteuningsperiode van 9 maanden. Dit, en andere reacties uit de enquête, suggereren dat 30% van de gebruikers hun implementaties op ondersteunde versies zou kunnen houden als de patchondersteuningsperiode werd verlengd tot 12-14 maanden. Dit lijkt waar te zijn, ongeacht of de gebruikers zelfgebouwde of commercieel verkochte distributies gebruiken. Een extensie zou er dus toe leiden dat meer dan 80% van de gebruikers ondersteunde versies gebruikt, in plaats van de 50-60% die het nu heeft. Een jaarlijkse ondersteuningsperiode biedt soelaas dat eindgebruikers lijken te wensen, en is meer in harmonie met bekende jaarlijkse planningscycli. Vanaf Kubernetes versie 1.19 wordt de ondersteuningsperiode verlengd tot één jaar.

Lees alles details op de website van Kubernetes.