EU en Sectra ondertekenen raamovereenkomst voor veilige communicatie
30-08-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

EU en Sectra ondertekenen raamovereenkomst voor veilige communicatie

IT- en cyberbeveiligingsbedrijf Sectra heeft een nieuwe raamovereenkomst ondertekend voor het goedgekeurde mobiele versleutelingssysteem Sectra Tiger met de Europese dienst voor extern optreden (European External Action Service), de Raad van de Europese Unie en de Europese Commissie. Deze raamovereenkomst zal EU-organisaties helpen om veilig en efficiënt te communiceren met elkaar en met EU-lidstaten, zonder de vertrouwelijkheid van hun informatie in gevaar te brengen.

Krachtens deze kaderovereenkomst zullen EU-instellingen hun infrastructuur kunnen upgraden, het systeem kunnen onderhouden en extra Tiger-apparaten kunnen aanschaffen voor veilige communicatie van gerubriceerde informatie tot en met EU SECRET. Dankzij unieke functies in het systeem kunnen gebruikers veilig communiceren over verschillende beveiligingsdomeinen heen, terwijl de vertrouwelijkheid en integriteit van elk domein wordt gewaarborgd zo beweert Sectra.

De Europese Unie werkt sinds 2010 samen met Sectra. Deze nieuwe raamovereenkomst werd in juli ondertekend en is geldig voor tien jaar.

Terug naar nieuws overzicht
Security