Spraakherkenning en transcriptiefunctie in Microsoft Word

30-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Spraakherkenning en transcriptiefunctie in Microsoft Word

Microsoft voegt spraakherkenning toe aan Microsoft 365. Gebruikers kunnen in Word voortaan onder meer gebruik maken van spraakcommando's en daarnaast gesproken tekst laten transcriberen.

De nieuwe functionaliteiten zijn door Dan Parish, Principal Group PM Manager - Natural User Interface & Incubation bij Microsoft, aangekondigd in een blogpost. De functies zijn gebaseerd op het AI-platform Azure Cognitive Services.

Transcribe in Word

Transcribe in Word maakt het mogelijk gesprekken te transcriberen. Gebruikers kunnen gesprekken voortaan direct in Word opnemen en hier geautomatiseerd laten uitschrijven. De software is in staat verschillende sprekers van elkaar te onderscheiden. Dit maakt het onder meer makkelijker bepaalde onderwerpen in een gesprek na afloop snel te kunnen terugvinden. Indien nodig kunnen gebruikers het transcript zelf aanpassen.

Ook nieuw is de functie Dictate, waarmee gebruikers spraakcommando's kunnen geven aan Word. Zo kunnen gebruikers voortaan met behulp van hun stem een lijst punten omzetten in een opsomming of bepaalde stukken tekst dikgedrukt maken. Ook zijn speciale symbolen via spraakopdrachten toe te voegen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud