NetApp boekt goede kwartaalcijfers en optimaliseert personeelsbestand

NetApp ceo George Kurian

28-08-2020 | door: Witold Kepinski

NetApp boekt goede kwartaalcijfers en optimaliseert personeelsbestand

NetApp zag zijn omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar met vijf procent op jaarbasis stijgen tot 1,3 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 77 miljoen dollar.

NetApp ceo George Kurian zegt over de cijfers: “In het licht van een onzekere omgeving presteerde NetApp goed in het kwartaal met omzet, operationele marge en winst per aandeel die onze verwachtingen overtroffen. De verbeteringen die we hebben aangebracht in de verkoopdekking in FY '20 en de strakkere focus op uitvoering beginnen vruchten af te werpen."

NetApp heeft verder bevestigd dat het bedrijf 5,5 procent van het personeelsbestand ontslaat. Dat zijn ongeveer 550 tot 605 werknemers.

NetApp heeft tot slot bevestigd dat het zijn storage innovatie onderdeel Advanced Technology Group (ATG), dat onder andere Active IQ en Trident Storage Provisioner heeft ontwikkeld, gaat sluiten: "Bij onze herschikking van onze middelen bij NetApp veranderen we onze benadering van geavanceerde technologie en onze deelname aan onze branchenormen. We stemmen die functies nauw af op het bedrijf, zodat we beter kunnen reageren op de snel veranderende vraag van de markt en klanten. Als gevolg hiervan zullen veel teamleden van de Advanced Technology Group en Standard en Industry Group Associations Group worden geïntegreerd in de business- en engineeringteams, terwijl sommigen NetApp zullen verlaten."

Terug naar nieuws overzicht