Witold Kepinski - 28 augustus 2020

Nutanix CEO Pandey meldt meer omzet en kondigt vertrek aan

Nutanix CEO Pandey meldt meer omzet en kondigt vertrek aan image

Nutanix zag zijn omzet in het vierde kwartaal met 9,3 procent stijgen  naar 327,87 miljoen dollar. Het nettoverlies bedroeg 185,3 miljoen dollar. Verder ontvangt Nutanox een kapitaalinjectie van 750 miljoen dollar.

Dheeraj Pandey, CEO van Nutanix, die binnekort terugtreedt, zegt over de cijfers. "Met onze sterke financiële resultaten in het vierde kwartaal , een jaarlijkse groei van 29% , een prachtige softwarestack en onze recente lancering van Nutanix-clusters op AWS-bare metal, is Nutanix goed gepositioneerd voor de toekomst. Bovendien onderstreept de 750 miljoen dollar investering van Bain Capital Private Equity de kracht van ons bedrijf. Dit verzekert een sterke financiële basis om te profiteren van de aanzienlijke kansen die voor ons liggen”.

Pandey maakte het nieuws over zin vertrek zelf bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van Nutanix. 'Verantwoordelijk zijn voor de groei van dit bedrijf betekende dat al het andere in mijn leven te weinig aandacht heeft gekregen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik meer tijd moet uittrekken voor mijn familie, lezen, schrijven en om me te verdiepen in nieuwe domeinen', aldus de topman.

Tzt wordt er een nieuwe ceo aangesteld die Pandey vervangt.