Witold Kepinski - 28 augustus 2020

Cryptografie museum Bletchley Park ontslaat deel personeel

Cryptografie museum Bletchley Park ontslaat deel personeel image

Bletchley Park, een plaats en museum in het VK ten noorden van Londen waar Britse en Poolse cryptografie specialisten tijdens de Tweede Wereldwoorlog het Duitse militaire communicatie systeem Enigma kraakten, gaat herstructureren als gevolg van de financiële impact van de coronaviruscrisis. De impact van de pandemie heeft ertoe geleid dat het van maart tot juli dit jaar meer dan 95% van zijn inkomen heeft verloren, waardoor er een groot gat in zijn jaarlijkse begroting is ontstaan.

De Blectley Park Trust verwacht dit jaar ongeveer 2 miljoen Britse Pond te verliezen als gevolg van de pandemie en stelt een herstructurering voor die mogelijk 35 ontslagen omvat, ongeveer een derde van het personeelsbestand, aangezien het de jaarlijkse uitgaven en de omvang van zijn team wil verminderen.

Het personeel is op de hoogte gebracht. De CEO van Bletchley Park, Iain Standen, zei tegen het personeel:  “Het spijt me zeer dat ik u informeer dat de Trust banen moet schrappen. We hebben een zeer succesvolle erfgoedattractie en museum gebouwd in Bletchley Park en de belangrijkste kracht zijn de mensen. De economische impact van de huidige crisis heeft echter een diepgaand effect op het vermogen van de Trust om te overleven. We hebben alle andere mogelijkheden uitgeput en we moeten nu handelen om ervoor te zorgen dat de Trust in de toekomst blijft bestaan en duurzaam is."

Zoals de meeste organisaties in de erfgoedsector, en andere organisaties en bedrijven in het hele land in elke sector, is de Bletchley Park Trust hard getroffen door de gevolgen van de pandemie. Het sloot zijn poorten voor het publiek op 19 maart 2020 en ging weer open, met aanzienlijk verminderde bezoekersaantallen wat een impact had op zijn inkomsten.

De redactie van Dutch IT-channel bezocht begin 2020 Bletchley Park waarbij het team foto's van het bezoek heeft geplaatst op de Facebookpagina.