Witold Kepinski - 27 augustus 2020

Unit4 belicht enkele onderdelen van zijn tweede kwartaal resultaten

Unit4, leverancier van zakelijke cloudsoftware, deelt enkele resultaten van het tweede kwartaal. Exacte omzet en winst of verliescijfers geeft het bedrijf niet. De netto-inkomsten zijn toegenomen tot 105 procent. Dit komt doordat Unit4 klanten het vertrouwen geeft om ook in moeilijke tijden te blijven investeren.

In de eerste helft van 2020 zijn daardoor al meer dan 160 livegangen gerealiseerd, onder andere voor (bestaande) klanten als AGS Airports en SMC Service. Bovendien zag Unit4 in het tweede kwartaal de vraag naar cloudoplossingen met 12,5 procent toenemen. Over het gehele eerste halfjaar van 2020 ligt deze toename op 24 procent. Ook haalde het bedrijf een aantal nieuwe topklanten binnen, waaronder Qvantel, Levio, Telamon, Midroc Project Management, Aditro en Peas Industries.

In juni kondigde het bedrijf, onder leiding van ceo Mike Ettling (foto), een initiatief aan in haar nieuwe Global Partner Program. Dit stelt partners in staat de ontwikkeling en implementatie van Unit4-oplossingen te versnellen door middel van een op microdiensten gebaseerde SaaS-architectuur. Met behulp van de Unit4 Extension Kits kunnen partners waarde toevoegen, verschillende bedrijfssystemen met elkaar verbinden en nieuwe workflows creëren zonder code te ontwikkelen. Voor klanten levert dit een veel wendbaarder, open en responsief ERP-platform op, dat voldoet aan hun specifieke eisen in de industrie en tegelijkertijd de implementatietijd verkort. Als onderdeel van het nieuwe programma heeft Unit4 in Q2 nieuwe en uitgebreide partnercontracten afgesloten met onder andere Myriad Consulting en Capgemini.

Unit4 kondigde ook een strategisch partnerschap aan met Raven Intel, een onafhankelijke B2B peer reviewsite. Raven Intel meet het succes van de klant op basis van Enterprise Resource Planning (ERP) reviews over belangrijkste prestatie-indicatoren, zoals on-time en on-budget levering van diensten. Zo blijkt dat de klanttevredenheidsscore van Unit4 hoger is dan het gemiddelde in de ERP-sector. Unit4 vindt deze transparantie belangrijk om haar betrokkenheid bij klanten te tonen en hen te voorzien van de juiste ERP-applicaties.