Witold Kepinski - 27 augustus 2020

ReliaQuest haalt dikke driehonderd miljoen dollar aan groeifinanciering op

ReliaQuest haalt dikke driehonderd miljoen dollar aan groeifinanciering op image

ReliaQuest, leverancier van een geavanceerd cybersecurity managed service- en intelligence-platform voor internationale ondernemingen, heeft aangekondigd dat het meer dan 300 miljoen dollar aan groeifinanciering heeft opgehaald in een ronde onder leiding van investeringsmaatschappij KKR, met deelname van Ten Eleven Ventures en ReliaQuest oprichter en CEO Brian Murphy. De investering, die volgt op 30 miljoen dollar aan groeikapitaal van FTV Capital - die in 2016 samenwerkte met het bedrijf - zal ReliaQuest ondersteunen bij het versnellen van de groei-initiatieven van het bedrijf, waaronder internationale expansie en platformontwikkeling.

Cybersecurity blijft een punt van zorg voor ondernemingen, aangezien het complexe dreigingslandschap blijft evolueren en het wereldwijde tekort aan cybertalent toeneemt. Veel ondernemingen nemen hun toevlucht tot een toenemend aantal beveiligingstechnologieën, outsourcing naar managed security services providers (MSSP's), of een combinatie van beide. Als gevolg hiervan zal de MSSP-markt volgens IDC met bijna 15% op jaarbasis groeien tot 27,9 miljard dollar tegen het einde van 2020. Bedrijven realiseren zich echter vaak de waarde van deze opties niet door slechte prestaties en gebrek aan effectiviteit.

Om deze kloof te overbruggen, heeft ReliaQuest een fundamenteel andere aanpak ontwikkeld door klanten een softwareplatform te bieden, GreyMatter genaamd, en een team van hoogopgeleide cyberanalisten om een drastisch verbeterde beveiligingseffectiviteit en efficiëntie te leveren. GreyMatter is een cloud-native SaaS-platform dat gegevens van de bestaande cybertechnologieën van klanten consolideert, normaliseert en correleert, waardoor de zichtbaarheid binnen de onderneming enorm wordt vergroot. Het platform maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en automatisering, die voortdurende detectie van bedreigingen, jacht op bedreigingen en herstel mogelijk maken. Als gevolg hiervan profiteren klanten van een aanzienlijk effectievere beveiligingshouding en kunnen ze de waarde en effectiviteit van hun bestaande cyberbeveiligingsinvesteringen maximaliseren.

“Het GreyMatter-platform van ReliaQuest wordt ondersteund door een aantal van de beste beveiligingstalenten in de branche, waardoor bedrijven de zichtbaarheid van cloud- en on-premise technologieën kunnen vergroten, waardoor ze risico's en compromissen kunnen verminderen. De investering van KKR en Ten Eleven is een belangrijke stap die ReliaQuest in staat stelt om wereldwijd te blijven groeien en tegelijkertijd de ontwikkeling van het GreyMatter-platform te innoveren en te versnellen, en volgt op een fundamentele investering van FTV vier jaar geleden. Het hele ReliaQuest-team heeft hard gewerkt om te komen waar we zijn, en we zijn enthousiast over de toekomst terwijl we samen met onze klanten blijven werken aan het oplossen van een van de grootste technische uitdagingen van onze tijd, ”aldus Brian Murphy, oprichter en CEO van ReliaQuest .