Salesforce boekt mooie kwartaalcijfers en ontslaat duizend werknemers

Marc Benioff, CEO Salesforce

Salesforce boekt mooie kwartaalcijfers en ontslaat duizend werknemers

Marc Benioff, CEO Salesforce

27-08-2020 | door: Witold Kepinski

Salesforce boekt mooie kwartaalcijfers en ontslaat duizend werknemers

Salesforce, speler in cloud CRM, heeft een goed fiscaal tweede kwartaal dat eindigde op 31 juli 2020 achter de rug. De totale omzet in het tweede kwartaal bedroeg 5,15 miljard dollar, een stijging van 29% op jaarbasis en 29% in constante valuta. De winst steeg naar 2,63 miljard dollar. Bloomberg meldt dat het tech bedrijf 1000 mensen ontslaat.

De inkomsten uit abonnementen en support voor het kwartaal bedroegen 4,84 miljard dollar, een stijging van 29% op jaarbasis. De inkomsten uit professionele dienstverlening en andere inkomsten voor het kwartaal bedroegen 310 miljoen dollar, een stijging van 23% op jaarbasis.

Salesforce voorspelt een jaaromzet tussen 20,7 miljard en 20,8 miljard dollar waarmee het bedrijf zijn eerdere schatting van 20 miljard dollar heeft bijsteld. Dat komt neer op een jaarlijkse groei van 21 tot 22%.

Marc Benioff (foto), voorzitter en CEO van Salesforce meldt in tijdens de presentatie van kwartaalcijfers: “Salesforce is gebaseerd op ons geloof in stakeholderkapitalisme en onze kernwaarden vertrouwen, klantsucces, innovatie en gelijkheid. Ons succes in het kwartaal bracht dit alles samen met de kracht van ons Customer 360-platform, de veerkracht van ons bedrijfsmodel, waarbij we onze klanten op de eerste plaats zetten en ons steentje bijdragen om voor al onze stakeholders te zorgen. We weten dat we samen de kans hebben om nog sterker uit deze tijd te komen."

Ontslagen

Inmiddels meldt Bloomberg op basis van diverse bronnen dat Salesforce 1000 mensen ontslaat om zijn business verder te stroomlijnen. De ontslagen zouden bekend zijn gemaakt tijdens een videoconferentie. Het zou om functies gaan bij sales en customer support, niet alleen in de VS maar ook in andere landen zoals Canada. Ook enkele werknemers die werken bij Service Cloud en Salesforce Platform moeten exit.

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud