Juniper Networks en Netcracker lanceren geautomatiseerde provisioning van netwerkservices

27-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Juniper Networks en Netcracker lanceren geautomatiseerde provisioning van netwerkservices

Juniper Networks, leverancier van AI aangestuurde netwerken, en Netcracker Technology, leverancier van digitale business support systems (BSS) en operations support systems (OSS), introduceren Enterprise Service Automation. Deze gezamenlijk ontwikkelde oplossing biedt integraal beheer van LAN’s, WLAN’s en WAN’s. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van geautomatiseerde provisioning van netwerkservices en workflows, door AI aangeleverde inzichten en volledig levenscyclusbeheer van clients tot de cloud. Enterprise Service Automation zorgt voor beheer van processen rond netwerkservices en de beveiliging en biedt inzichten in de gebruikservaring. Dit stelt serviceproviders in staat om sneller en flexibeler te schakelen om klanten meer waarde te bieden.

De gecombineerde oplossing biedt geautomatiseerde provisioning van netwerkservices met integraal levenscyclusbeheer, van clients tot en met de cloud. Ook biedt de oplossing AI-ondersteunde analytics voor inzicht in gebruikersinteracties en de mogelijkheid om meldingen en diagnostische gegevens voor het hele LAN en WAN met elkaar in verband te brengen. Op die manier kunnen netwerkservices naar behoefte worden opgeschaald en incidenten automatisch worden verholpen.

Ook is een selfserviceportal beschikbaar dat managed serviceproviders de mogelijkheid biedt om nieuwe capaciteit en functionaliteit aan zakelijke klanten beschikbaar te stellen, rapporten te raadplegen en hun netwerk vanuit een centrale interface te beheren. MSP’s kunnen dit portal personaliseren met hun eigen merkidentiteit.

Open API's

Het gaat om een branchestandaard oplossing met open API’s die kan worden uitgebreid naar andere netwerkdomeinen, zoals het transportnetwerk en 5G-netwerk, en naadloos ruimte biedt voor partners. Updates worden beschikbaar gesteld via een microservices-cloud met behulp van agile- en DevOps-processen en -tools die aansluiten op de zakelijke behoeften van managed serviceprovider.

Met Enterprise Service Automation zetten Juniper Networks en Netcracker een vooraf geïntegreerde en geteste oplossing die kant-en-klare mogelijkheden biedt voor het bestellen, beheren en bewaken van diensten. Ook bevat de oplossing componenten die netwerkservices helpen in te zetten, zoals servicemodellen en geconfigureerde API’s. Het platform maakt ook nieuwe draadloze locatiediensten mogelijk voor toepassingen als het lokaliseren van bedrijfsmiddelen, communiceren met gebruikers en traceren van contactpersonen met behulp van de gepatenteerde virtuele Bluetooth LE (vBLE-)technologie van Juniper Mist.

Juniper Networks en Netcracker melden dat de oplossing inmiddels wordt ingezet door een wereldwijd actieve dienstverlener in Europa.

Complexiteit neemt toe

“De complexiteit van grootzakelijke IT-omgevingen neemt toe door het toenemende aantal IoT-apparaten, cloud-applicaties en activiteiten op externe locaties. Dit vraagt om een nieuwe netwerkbenadering. Door het combineren van de sterke punten van Juniper en Netcracker op het gebied van netwerktechnologie, cybersecurity en orchestration kunnen we CSP’s helpen om een oplossing te bieden voor deze complexe problemen van hun enterprise klanten en hen grotere meerwaarde te bieden", zegt Bob Titus, CTO van Netcracker Technology.

Raj Yavatkar, CTO van Juniper Networks: “Veel bedrijven hebben er steeds grotere moeite mee om tegemoet te komen aan de eisen van een steeds complexere en dynamischer netwerkomgeving. Met deze uitbreiding van onze jarenlange samenwerking met Netcracker kunnen we onze technologieën combineren om serviceproviders een strategische waardepropositie te bieden met integrale SLA’s en volledig beheerde bedrijfsnetwerken. Deze aanpak kan bestaande klanten aan meer omzet en verbeterde winstgevendheid helpen. Managed serviceproviders kunnen op deze manier hun dienstenaanbod uitbreiden naar nieuwe verticale B2B-markten om in te springen op de nieuwe kansen die het tijdperk van 5G te bieden heeft.”

Joel Stradling, Lead Analyst bij Clavem Research, voegt toe: "Juniper en Netcracker Enterprise Service Automation brengt nieuwe niveaus van souplesse en flexibiliteit in de service orchestratie en automatisering. Leveranciers die ervoor kiezen om Enterprise Service Automation te verweven in hun bedrijfsaanbod en hun serviceplatformen, hebben een verhoogde concurrentiepositie ten opzichte van hun rivalen. Door de veilige softwaregestuurde netwerken van Juniper en Mist AI te combineren met Netcracker's OSS/BSS-vaardigheidssets en een digitale marktplaats wordt een breed scala aan digitale doelstellingen voor serviceproviderss bereikt, variërend van lokale on-premise infrastructuur tot diep in het LAN, tot aan de netwerkrand, WAN en cloud."

Terug naar nieuws overzicht