Witold Kepinski - 26 augustus 2020

Cisco koopt BabbleLabs om videovergaderingen te verbeteren

Cisco koopt BabbleLabs om videovergaderingen te verbeteren image

Cisco koopt voor een onbekend bedrag BabbleLabs om videovergaderingen te verbeteren. De intentie om de technologie voor ruisverwijdering en spraakverbetering van BabbleLabs over te nemen, bevordert de toewijding van Cisco om een uitzonderlijke videovergaderingservaring te bieden vanaf elke locatie en op elk apparaat via de Webex-applicatie zo meldt het bedrijf. De acquisitie bouwt voort op een gerichte technologie en talentstrategie om intelligentie te blijven integreren in het Cisco Collaboration-platform, waardoor gebruikers slimmer en productiever kunnen werken.

De technologie van BabbleLabs bevordert volgens Cisco de privacy van klanten en cloudbeveiliging door het verwijderen van ruis 100 procent te verwerken bij de bron waar het geluid plaatsvindt (aan de kant van de klant ), in lijn met Cisco's cultuur van security by design. Werk is volgens Cisco wat je doet, niet waar je heen gaat. Met deze realiteit is ongewenst achtergrondgeluid een van de meest voorkomende en frustrerende afleidingen in de huidige werkomgeving geworden. Om gebruikers te helpen bij het beheersen van ongewenst geluid tijdens vergaderingen - of het nu gaat om blaffende honden, grasmaaiers, een autoalarm of sirenes - kondigt cisco haar intentie aan om het particuliere BabbleLabs met het hoofdkantoor in Campbell, CA over te nemen.

BabbleLabs maakt gebruik van geavanceerde AI-technieken (kunstmatige intelligentie) om menselijke spraak te onderscheiden van ongewenste ruis, waardoor de kwaliteit van communicatie- en conferentietoepassingen wordt verbeterd.

De overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van Cisco's FY21 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en vereiste goedkeuringen van regelgevende instanties.

Na voltooiing van de transactie zal het BabbleLabs-team toetreden tot de Cisco Collaboration Group, geleid door Javed Khan , senior vice president en general manager, die deel uitmaakt van de Cisco Security and Applications Business, geleid door Jeetu Patel.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024