Redactie - 26 augustus 2020

Google Cloud investeert honderd miljoen dollar in zorg specialist Amwell

Google Cloud investeert honderd miljoen dollar in zorg specialist Amwell image

Google Cloud en Amwell hebben aangekondigd dat ze een meerjarig, strategisch partnerschap zijn aangegaan om transformatieve telezorgoplossingen te leveren in het wereldwijde ecosysteem van de gezondheidszorg. Samen zullen de bedrijven ernaar streven om de toegang tot virtuele zorg uit te breiden, de ervaringen van patiënten en clinici te verbeteren en hun unieke capaciteiten te benutten om nieuwe, gedifferentieerde zorgoplossingen te leveren binnen het gehele zorgdomein.

De pandemie heeft geresulteerd in historisch gebruik van telezorg, waardoor het een prioriteit is geworden en, in veel gevallen, een voorkeur voor patiënten, zorgverleners en gezondheidsplannen. Met dit partnerschap zien Google Cloud en Amwell een kans om de telezorgervaringen van patiënten en clinici te verbeteren door middel van technologieën die de wachtkamer en het afrekenen kunnen automatiseren; geautomatiseerde taalvertaaldiensten leveren; de volksgezondheid bevorderen door het voor meer patiënten gemakkelijker te maken om zorg te ontvangen; en het assisteren van betalers en leveranciers bij routinetaken, door gevallen intelligent te onderzoeken en burn-out van clinici te verminderen aldus Google en Amwell.

Het partnerschap omvat de volgende hoofdcomponenten:

Google Cloud selecteert Amwell als zijn geprefereerde wereldwijde telegezondheidsplatformpartner en Amwell selecteert Google Cloud als zijn geprefereerde wereldwijde cloudplatformpartner, en zal zijn videoprestatiemogelijkheden migreren naar het superieure cloudplatform van Google Cloud voor zowel nieuwe als bestaande klanten over de hele wereld.

Beide bedrijven zullen een strategische technologische samenwerking aangaan om het beste van hun technologieën te brengen om de telezorgervaring te verrijken, inclusief focus op ontwikkelingswerk met behulp van Google Cloud kunstmatige intelligentie en machine-learningtechnologieën om patiënten en eerstelijnsmedewerkers te helpen bij intake en vragen , en triage; natuurlijke taal en vertaaldiensten voor anderstaligen; G Suite-tools zoals Meet om de samenwerking tussen zorgpersoneel en hun patiënten te verbeteren; en geavanceerde tools voor gegevensanalyse om te helpen bij het op afstand monitoren van de gezondheid van thuis door zorgaanbieders en verzekeraars.

Het partnerschap heeft tot doel de zorgervaring veel eenvoudiger en continu toegankelijker te maken voor achtergestelde bevolkingsgroepen. De bedrijven zullen proberen de gezondheidszorg in staat te stellen senioren en patiënten met chronische ziekten op een dramatisch nieuwe manier van dienst te zijn zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de zorg of het vertrouwen van de gebruiker.

Beide bedrijven zullen hun strategie op de markt gaan afstemmen en uitvoeren om de toegang tot virtuele zorgverlening in hun gezamenlijke klantaccounts uit te breiden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de wereldwijde aanwezigheid van Google Cloud.

Producten en diensten onder het partnerschap volgen veiligheid en privacy als kernprincipes, en houden zich aan strikte richtlijnen met betrekking tot gegevenstoegang en -gebruik, inclusief branchevoorschriften met betrekking tot gezondheidsinformatie van patiënten, zoals HIPAA.

Google Cloud investeert $ 100 miljoen in Amwell om zijn telezorgportfolio te ontwikkelen en op te schalen om te voorzien in de behoeften van providers, verzekeraars en patiënten binnen huidige en nieuwe markten. De investering van Google Cloud zal een gelijktijdige private plaatsing zijn tegen een aankoopprijs die gelijk zal zijn aan de prijs voor het publiek bij de IPO van Amwell en zal afhangen van de afsluiting van de IPO.

"Dit is een cruciaal partnerschap voor de zorgsector en heeft het potentieel om de telegezondheidsruimte drastisch te transformeren door het gebruik van moderne cloudtechnologieën", aldus Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. "We zijn verheugd dat we samen baanbrekende digitale gezondheidszorg kunnen brengen oplossingen voor zoveel zorgverleners, patiënten en gezondheidsplannen over de hele wereld. Ons gezamenlijke werk zal innovatie in gezondheid op een nieuwe en krachtige manier stimuleren. "

"We hebben Google Cloud als onze strategische partner gekozen vanwege hun fenomenale mensen, superieure producten en open benadering van partnerschappen", aldus Ido Schoenberg, MD, voorzitter en CEO van Amwell. “Samen kunnen we een ongelooflijke reeks geïntegreerde mogelijkheden bieden en miljoenen mensen over de hele wereld helpen toegang te krijgen tot betere zorg. Onze samenwerking zou de gezondheidszorg letterlijk kunnen democratiseren. "